Prvi glas Duvna

Hrvatski Michael Bublé, ponvno pjeva u rodnom Tomislavgradu

Robert Čolina napokon ponovno pjeva u Tomislavgradu - 13.04. poseban gost na manifestaciji Prvi glas Duvna
Kultura / Glazba | 12. 04. 2023. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miljenik ženske publike i poznati šarmer Robert Čolina nakon četiri godine ponovno pjeva za svoju publiku u Tomislavgradu!

Robert će nastupiti kao poseban gost manifestacije Prvi glas Duvna, u četvrtak 13.04. u revijalnom dijelu programa, u sklopu večeri publike.

Manifestacija se održava u Kino dvorani Kulturno- informativnog centra Tomislavgrad, a Robert ne skriva oduševljenje što je ponovno pred hercegovačkom publikom.

''Velika mi je čast da nakon gotovo četiri godine ponovno pjevam u svom rodnom kraju, u Tomislavgradu. Ideja o suradnji se desila potpuno spontano i jedva čekam da pjevamo zajedno ovog četvrtka. Probe već traju i mogu sa sigurnošću reći da sam vam pripremio sjajan repertoar'', istaknuo je Robert Čolina ususret nastupu u sklopu manifestacije Prvi glas Duvna koju zajednički organiziraju Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i Radio Tomislavgrad pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad.

  / Robert Čolina

Inače, hrvatski Michael Bublé, kako su ga mnogi prozvali zbog jedinstvenog vokala i stila pjevanja, ali i ljubavi prema crossover glazbi i evergreenima, pjevač je koji je rodom iz Tomislavgrada, a s obitelji živi u Njemačkoj, u Darmstadtu.

Karijeru je započeo 2009. godine na Mostarskom Festivalu kada je sa svojim velikim hitom, pjesmom "Sad te Ostavljam" odnio 1. mjesto publike. Nakon nastupa na svim značajnijim glazbenim festivalima u regiji, kao što su festival Sunčane skale u Herceg Novom, Hrvatski radijski festival, BH Radijski festival i mnogi drugi. Robert je 2011. godine objavio svoj album prvijenac na kojem se uz hit „Sad te ostavljam“ našla i uspješnica 'Te tvoje oči' koju je za Roberta pisao Hari Varešanović.

Nakon izbivanja s domaće glazbene scene tijekom koje je svoju glazbenu karijeru usredotočio na evente i korporativne nastupe u Njemačkoj, gdje je uglavnom izvodio jazz, evergreen i swing glazbu, Robert se ponovno vratio na pop glazbenu scenu prije 4 godine s hitom „To bi zaslužio“, a vratio se i na festivalske pozornice, s više zapaženih nastupa na CMC festivalu i Zagrebačkom festivalu.

Video: Robert Čolina

Uslijedili su singlovi ''Nemoj me pitati za ime'', ''Sve što imam'' te posljednjim singlom s kraja prošle godine - ''Za sve što bilo je'' koji je odlično zavrtio u radijskom eteru u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Robert je od prošle
godine dio velikog koncertnog programa ''Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo'' u kojem nastupa uz simfonijske orkestre i popularne pjevače iz regije i pjeva hitove Sarajevske pop-rock škole.

Nakon dosadašnje suradnje s renomiranim autorima poput Antonija Zadre, Harija Varešanovića, Branimira Mihaljevića, Fahrudina Pecikoze, Nene Ninčevića, Amila Loje i drugih poznatih imena, Robert Čolina trenutno radi na novom singlu i albumu s uvaženom regionalnom kantautoricom Aleksandrom Sarom Milutinović.

Video: Robert Čolina - Sve što imam

Nakon nedavnog nastupa u Skoplju, s Makedonskom filharmonijom, u sklopu
projekta ''Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo'', Robert će nakon nastupa u Tomislavgradu 19.04. održati koncert evergreena i crossover glazbe u popularnom zagrebačkom Klubu Kazališta Komedija – Kontesa u pratnji Orkestra Josipa Cvitanovića, a nakon toga ga očekuje koncert u Vukovaru, 06.05. na Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija ''Svi zajedno hrvatsko naj''.

Kopirati
Drag cursor here to close