Pjesma

Rock Redukcija, Helem Nejse i Zlatan Karić - Dobro je, može i gore

Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku grupe Helem Nejse i Zlatana Karića snimili su pojesmu pod nazivom ''Dobro je, može i gore''.
Kultura / Glazba | 24. 04. 2020. u 08:54 Bljesak.info
Rock Redukcija Feat. Zlatan Karic & Helem Nejse - Ma dobro je

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku grupe Helem Nejse i Zlatana Karića pokušat će osvojiti publiku novom pjesmom koja ima specifičan naziv ''Dobro je, može i gore''.

Da može bolje i više navikli su nas iz Rock Redukcije. Njihovo nastojanje da okupe vrhunsku ekipu glazbenika i ovaj put nije izostalo. Tako da su ovaj put u realizaciji pjesme ''Dobro je, može i gore'' sudjelovali Jugo Emir - solo gitara /Letu Štuke, Bojan Crnogorac – bubanj /Konvoj/, Darko Beus – truba /Sarajevo Big Bend/ i stalni članovi RR, Darko Hrgić - bas, autor /Rock Redukcija/ i Jasmir Musabegović - gitara, autor /Rock Redukcija/.

Posebni gosti na pjesmi su članovi popularne sarajevske hip-hop grupe Helem Nejse, Admir Čular, Amer Čanković, Toshi domacin, a pjesmu predvodi popularni bh. pjevač i kantautor, Zlatan Karić.   

Producent novog singla koji je snimljen u studiju BHT 1 je Adnan Dado Mušanović.

Video: Promocija novog singla Rock Redukcije Feat. Zlatan Karić & Helem Nejse

Pjesma ''Dobro je, može i gore'', četvrta po redu, koju nam je Rock Redukcija pripremila, predstavlja i glazbeno i tekstualno osvježenje na domaćoj sceni, ali i svojevrsni bunt prema situaciji i vrijednostima koje nam nameće današnje društvo.

Iz skoro svih stihova proizlazi nezadovoljstvo trenutnim stanjem na koje svako, tko je normalan, nije imun. Pjesma se bavi i najvećim pitanjem današnjice – ostati ili otići. Ujedno, posto su autori teksta preživjeli djetinjstvo u ratu, i svjesni su jako dobro, da može biti gore, pjesma predstavlja indikator svega negativnog što nas svakodnevno okružuje u našem društvu, i priželjkuju promjenu koja će im omogućiti svjetliju budućnost.

Mješavina ska, rock-a, hip-hop-a, zvuka limenog orkestra i socijalno angažiranog teksta nudi snažnu energiju koju samo velika glazbena djela mogu potaknuti kod publike.

Rock Redukcija uspjela nas je još jednom iznenaditi pjesmom koja je drugačija od ostalih i  po tome što vraća nadu u autorski rad na domaćoj glazbenoj sceni.

Podsjećamo, ovaj sarajevski bend već je izdao tri pjesme od kojih je posljednja - ''Nagrada'' naišla na veliki interes kako slušatelja, tako i medija.

Nemaju namjeru stati u svojim nastojanjima da prave glazbu. Nove autorske pjesme već spremne čekaju nove izvođače, nove sudionike, nove ideje u realizaciji – navode iz Rock Redukcije.

Sudionici:

Zlatan Karić - vokal
Helem Nejse /Admir Cular, Amer Canković, Toshi / - vokali
Bojan Crnogorac - bubanj
Jugo Emir - gitara
Darko Beus - truba
Darko Hrgić - bas
Musabegovic Jasmir - gitara

Zbor:

Musabegovic Jasmir
Darko Hrgić
Nikola Obućina
Vedran Vujica
Benjamin Harba
Igor Doko

Kopirati
Drag cursor here to close