Glazbeni studij

Bariton Hrvoje Merdžo održao svoj diplomski koncert

Hrvoje Merdžo otpjevao je vrhunska djela skladatelja G. F. Händel, J. S. Bach, A. Vivaldi, R. V. Williama, a sve uz klavirsku pratnju doc.mr.art. Amele Plosko.
Kultura / Glazba | 25. 06. 2018. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao krunu svog školovanja na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na studiju glazbene umjetnosti Hrvoje Merdžo održao je svoj diplomski koncert u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

Hrvoje Merdžo otpjevao je vrhunska djela skladatelja G. F. Händel, J. S. Bach, A. Vivaldi, R. V. Williama, a sve uz klavirsku pratnju doc.mr.art. Amele plosko.

Hrvoje Merdžo rođen je u Mostaru, te je uz redovito školovanje učio solo pjevanje u glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru. U travnju 2013. godine osvaja Treću nagradu na Međunarodnom natjecanju solo pjevača u Herceg Novom.

Iste godine upisuje Glazbeni studij na FPMOZ Sveučilišta u Mostaru - smjer solo pjevanje. Dugogodišnji je član Akademskog zbora Pro Musica gdje nastupa i kao solista, te sudjeluju u izvedbama svjetskih djela poput Requima skladatelja W.A. Mozarta i G.Verdija; devete simfonije L. van Beethovena; većeg opusa djela don D. Filipovića, od kojih se izdvaja solo uloga u prvoj operi hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini "Diva Grabovčeva".

Kao student bariton nastupio je na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara, na Večernjakovom pečatu, na brojnim božićnim koncertima u Mostaru, te raznim drugim u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close