Poslušajte

Umjetna inteligencija napisala nove pjesme ...

Svaka pjesma rezultat je programa umjetne inteligencije koji analiziraju do 30 pjesama svakog umjetnika i detaljno proučavaju melodije…
Kultura / Glazba | 03. 04. 2021. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija 'Over the Bridge' iz Toronta napravila je nove pjesme Nirvane, Amy Winehouse, Jimija Hendrixa, Doorsa koristeći software umjetne inteligencije koji je oponašao stvaranje pjesama ovih glazbenika.

Kako je objavio časopis Rolling Stone u novim stvarima Nirvane sve osim vokala za koje je zaslužan lider benda Nirvana tribute Eric Hogan, sve je djelo računala.

Video: Drowned in the Sun - Lost Tapes of the 27 Club

Pjesma nazvana 'Drowned in the Sun', dio je projekta 'Lost Tapes of the 27 Club', koji sadrži pjesme napisane i uglavnom izvedene od strane strojeva u stilovima drugih glazbenika koji su umrli u 27 godini: Cobain, Jimi Hendrix ('You're Gonna Kill Me'), Jim Morrison ('The Roads Are Alive'), i Amy Winehouse ('Man I Know').

Video: Man, I Know - Lost Tapes of the 27 Club

Svaka pjesma rezultat je programa umjetne inteligencije koji analiziraju do 30 pjesama svakog umjetnika i detaljno proučavaju melodije pjesama, promjene akorda, gitarske rifove i solaže, uzorke bubnjeva i tekstove kako bi pogodili kako bi zvučale njihove "nove" skladbe.

Video: The Roads Are Alive - Lost Tapes of the 27 Club

Inače, organizacija 'Over the Bridge' pomaže članovima glazbene industrije koji se bore s mentalnim bolestima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close