Jajce

Zatvoreni jubilari 20. Šopovi dani na Plivi

Na zadnjoj večeri 20. Šopovih dana na Plivi proglašeni su pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj.
Kultura / Flash | 16. 10. 2021. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Napretkovog tria Musica salinea 15. listopada 2021. godine zatvoreni su ovogodišnji 20. Šopovi dana na Plivi. Jajačka publika je imala priliku uživati u klasičnoj glazbi u izvedbi ovog izvanrednog tria koji čine Alma Hodžić Pašić (klavir), Lorena Milina (violina) i Lidija Paulin (violončelo).

Ovogodišnje Šopove dane na Plivi zatvorio je pomoćnik načelnik Jajca gospodin Safet Varenkić koji je istaknuo važnost Šopovih dana za Jajce ali i kulturu u BiH te zahvalio Napretku Jajce jer već 20 godina nose ovu manifestaciju na svojim leđima. Gospodin Varenkić je istaknuo kako Napredak Jajce neće ostati sam u bilo kojoj organizaciji kulturnih događaja.

Na zadnjoj večeri 20. Šopovih dana na Plivi proglašeni su pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojio je Ivan Čović s radom Prijatelju moj. U ovoj kategoriji nisu dodijeljena ostala mjesta nego će svi pristigli radovi dobiti prigodnu nagradu za sudjelovanje.

U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Nedžmi Sefer za rad Ostavština. Drugo mjesto osvojila je Nejra Mulić s radom Praznina, dok je rad Odlazim, a ostajem Anamarije Ljubos osvojio treće mjesto. Čestitamo svim dobitnicima nagada kao i onima koji su sudjelovali u natječaju i pozivamo da i dalje pišu i sudjeluju na Šopovim danima.

Ovogodišnji jubilarni 20. Šopovi dani na Plivi za Napredak Jajce predstavljali su najveći izazov jer smo morali otkazati dio programa, među kojima je i središnja književna večer s Ivanom Lovrenovićem, ali nas to nije pokolebalo u organizaciji ostalih predviđenih aktivnosti među kojima je i večerašnji koncert, istaknuo je predsjednik Franjo Leovac te zahvalio svima gostima i posjetiteljima 20. Šopovih dana na Plivi.

Manifestaciju 20. Šopovi dani na Plivi podržali su Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

Kopirati
Drag cursor here to close