Proglašeni pobjednici

Učenici iz Mostara i Viteza pobjednici Tropletova literarnog natječaja

Kultura / Flash | 14. 06. 2017. u 14:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Jukić iz Osnovne škole "Dubravica" Vitez i Matea Koso iz Gimnazije fra Grge Martića Mostar autori su najboljih literarnih radova prispjelih na natječaj HKZ Troplet.

U prigodi svetkovine svoga zaštitnika svetoga Josipa, HKZ Troplet raspisao je natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad u svim osnovnim i srednjim školama u BiH koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku.

Temama literarnoga natječaja Troplet promiče kulturu i dostojanstvo neradne nedjelje kao dana posvećenog molitvi, obitelji i odmoru.

Učenici osnovnih škola pisali su radove na temu "Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg", dok je zadana tema za srednjoškolce bila "Nedjelja je himna civilizacije ljubavi".

U konkurenciji učenika osnovnih škola Ana Jukić napisala je najbolji rad, drugo mjesto pripalo je Ivani Pilić iz Osnovne škole Glamoč, a treće Dunja Delić iz Osnovne škole Orašje.

Matea Koso autorica je najboljeg literarnog rada u konkurenciji učenika srednjih škola, Petra Perić iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad bila je druga, a treća Marija Skaramuca iz Katoličkog školskog centra Sveti Franjo, Tuzla.

Autori triju najboljih radova u obje kategorije dobit će novčane nagrade od 200, 100 i 50 maraka.

HKZ Troplet priredit će i tiskati Zbornik izabranih literarnih radova te u okviru Tropletovih dana kulture 2017. organizirati prigodnu književnu večer na kojoj će predstaviti zbornik i tiskano izdanje podijeliti nazočnima, a pobjednicima nagrade i pohvalnice.

Primjerci zbornika bit će poslani svim školama čiji su učenici sudjelovali u natječaju, priopćeno je iz HKZ Troplet.

Kopirati
Drag cursor here to close