Najava

U nedjelju manifestacija Dani antifašizma u Mostaru

Organizator obljetnice je UABNOR Mostar, a manifestacija će početi u 9:30 sati posjetom spomen ploči palim borcima u Blagaju.
Kultura / Flash | 13. 02. 2021. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija pod nazivom Dani antifašizma u Mostaru, kojom se obilježava 76 godina od oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom radu 14. veljača 1945. - 14. veljača 2021., održat će se u nedjelju u Mostaru.

Organizator obljetnice je UABNOR Mostar, a manifestacija će početi u 9:30 sati posjetom spomen ploči palim borcima u Blagaju. Sudionici manifestacije će nakon toga posjetiti brojne lokacije u gradu gdje su postavljene spomen ploče i biste istaknutim imenima iz toga vremena poput Zlatke Vuković, narodnih heroja dr. Safeta Mujića, Mladena Balorde, Mustafe Ćemalovića Ćimbe i spomenike ilegalcima kod Doma zdravlja.

S početkom u 10 sati u Narodnom pozorištu Mostar najavljeno je otvaranje izložbe ''Mostar u borbi za slobodu'', nakon čega će se održati svečani program ''San o slobodi'' u sklopu koje će biti dodijeljena priznanja.

Na kraju svečanosti, sudionici će oko 12:30 sati posjetiti Partizansko spomen groblje gdje će odati počast i položiti cvijeće i vijence.

Kopirati
Drag cursor here to close