Izabran jednoglasno

Stručnjak za kulturnu industriju kreće u obnovu Partizanskog spomen groblja u Mostaru

Sergio Šotrić predsjednik Odbora za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru
Kultura / Flash | 21. 10. 2017. u 17:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergio Šotrić izabran je za predsjednika Odbora za obnovu Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

Kako je priopćeno, u Agenciji ''Stari grad'' u Mostaru, koja brine o ukupnom fondu kulturno-povijesnih spomenika na teritoriju Grada Mostara, održan je sastanak Odbora za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru, kao nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine i za novog predsjednika jednoglasnom odlukom svih članova Odbora izabran je Mostarac Sergio Šotrić, uspješan menadžer poslovnih komunikacija, međunarodni gospodarstvenik i stručnjak za kulturnu industriju. 

Fena / Sergio Šotrić

Svoj glas za takav izbor, dali su prisutni članovi Odbora: prof.dr. Mustafa Selimović, Milivoj Gagro, Mumin Isić, Darko Minarik, Milica Dogan, Florijan Mićković, Sead Pintul, dok je naknadno svoju suglasnost upisao i prof.dr. Amir Pašić, predsjednik Komisije za nacionalne spomenike BiH, kao i Miralem Fajić, direktor Agencije ''Stari grad'', koji je i vodio sastanak Odbora. 

Članovi Odbora iskazali su ovom prilikom pijetet prema preminulom članu i dosadašnjem predsjedniku ovog odbora, Radmilu – Braci Andriću, sa zahvalnošću za njegov višegodišnji doprinos brizi i očuvanju tog i drugih spomeničkih kompleksa u Mostaru. 

Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja sa zadovoljstvom je prihvatio informacije direktora Agencije ''Stari grad'' Miralema Fajića, da je uspješno priveden kraju vrlo zahtjevan projekt rekonstrukcije Partizanskog spomen groblja u Mostaru.  

Projekt koji je financirao i nadzirao Grad Mostar, uključuje sve faze njegove ponovne obnove i rekonstrukcije – počevši od arhitektonsko građevinskih radova i zaštite hortikulture, sve do instaliranja javne rasvjete, sustava video-nadzora i trajnog fizičkog osiguranja cijelog spomeničkog kompleksa. 

Bljesak.info / Partizansko spomen groblje 2005. godine

Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja uskoro će se sa informacijama o završenom projektu obnove ovog - jednog od najljepših spomeničkih arhitektonskih projekata na Balkanu, čiji je autor bio čuveni arhitekta Bogdan Bogdanović, obratiti državnoj Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, kao i Vladi Federacije BiH.

Odbor je odlučan da se što je prije moguće na ovaj način definira red poteza i obaveza svih nadležnih sudionika u predstojećem procesu temeljite obnove, rekonstrukcije i trajne zaštite ovog spomeničkog kompleksa, koji je godinama bio izložen različitim oblicima devastacija. 

Kopirati
Drag cursor here to close