UABNOR Mostar

Formiran Odbor za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru

Formiran je Odbor za obnovu i revitalizaciju Partizanskog groblja u Mostaru koji broji 69 istaknutih antifašista iz Bosne i Hercegovine, ali i država nastalih raspadom Jugoslavije
Vijesti / Flash | 03. 10. 2017. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je održan sastanak Upravnog odbora Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar na kojem je doneseno nekoliko izuzetno važnih odluka.

"Formiran je Odbor za obnovu i revitalizaciju Partizanskog groblja u Mostaru koji broji 69 istaknutih antifašista iz Bosne i Hercegovine, ali i država nastalih raspadom Jugoslavije.  Za predsjednika Odbora izabran je Raif Dizdarević. Prvi sastanak Odbora bit će održan tijekom listopada i time će se staviti točka na sve špekulacije koje se pojavljuju u javnosti o tome tko i na koji način će voditi ove aktivnosti. Na sastanku je zaključeno da sastav odbora nije konačan i da ima mjesta za sve koji žele pomoći u realizaciji ovog izuzetno važnog i zahtjevnog projekta", stoji u priopćenju za javnost.

Također donesena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za podnošenje prijedloga za februarska priznanja (Nagrada 14. februar i Plaketa 14. februar).

Kandidati mogu biti pojedinci, organizacije, institucije, poduzeća, svi koji su u minulom vremenu postigli značajne rezultate u svom radu istovremeno afirmirajući Mostar i njegovu antifašističku prošlost, a u skladu s odredbama Pravilnika o dodjeli priznanja. Prijedloge s detaljnim obrazloženjem dostaviti u UABNOR Mostar do 31. prosinca 2017. godine.

Nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji koja će biti održana u veljači 2018. godine.
Kopirati
Drag cursor here to close