Tri nagrade

Široki Brijeg: Natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca

Kultura / Flash | 01. 12. 2015. u 08:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili ''jugokomunisti'', Vicepostulatura postupka mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće'' raspisuje nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata.

Organizatori ističu kako je natječaj otvoren za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije i videa. Radovima u natječaju mogu sudjelovati djeca (pučka škola), mladež (srednja škola) i odrasli (studenti i punoljetni).

Radove (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) poslati najkasnije do 15. siječnja 2016. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih ''Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca''. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na ''VI. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca'' od 4. do 7. veljače 2016. godine.
Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj).

Kopirati
Drag cursor here to close