‘San na rijeci’

Predstavljanje poezije Marine Kljajo Radić u Tomislavgradu

Kultura / Flash | 24. 06. 2015. u 12:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Matice hrvatske podružnica Tomislavgrad u petak, 26. lipnja u 19 sati u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bit će predstavljena zbirka pjesama Marine Kljajo-Radić pod naslovom "San na rijeci". Tom prigodom uz autoricu, o knjizi će govoriti prof. Mijo Tokić.

Mostarska pjesnikinja Marina Kljajo Radić afirmirana je književnica čije su pjesme zastupljene u više antologija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Obnašala je dužnost predsjednice Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i urednice časopisa za književnost, kulturu i društvene teme Osvit i Naklade DHK-a HB. Urednica je časopisa Bjelopoljska zora HKD-a Napredak Bijelo Polje.

Pjesme piše od najranije mladosti, a dosada je objavila pet zbirki poezije Tragovi (Mostar, 1997.), Narančasti cvijet (Mostar, 1998.), Sjaj slova (Mostar, 2004.), Svitac kameniti (Mostar, 2007.) i S neba cvjetovi (Mostar – Zagreb, 2010.).

Osim poezije, piše književne kritike i oglede, te sakuplja i bilježi tradicionalnu usmenu književnu predaju iz vlastitog kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close