Gradska vijećnica

Nevidljive: Žene današnjice ”oživljavaju” žene iz prošlosti Mostara

Događaj će se održati 7. ožujka u 18 sati u Gradskoj vijećnici Mostara kada će biti održan performans na kojem će biti predstavljene uspješne žene iz prošlosti Mostara, a potom i uspješne žene iz sadašnjosti ovog grada.
Kultura / Flash | 05. 03. 2022. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki i građana Mostara u povodu “. Međunarodnog dana žena 8. ožujka organizira događaj pod nazivom „Nevidljive“.

Događaj će se održati 7. ožujka  u 18 sati u Gradskoj vijećnici Mostara kada će biti održan performans na kojem će biti predstavljene uspješne žene iz prošlosti Mostara, a potom i uspješne žene iz sadašnjosti ovog grada.

Naime, kroz dokumentarni teatar žene današnjice ”oživljavaju” žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe i bile prve na mnogim poljima, a danas su zaboravljene.

One predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama bez obzira na nacionalni i vjersku pripadnost. U drugom dijelu će se predstaviti uspješne žene iz Mostara koje će govoriti o svom putu do uspjeha, potvrđujući da je moguće djelovati zajedno.

Na ovaj način, žene, a u povodu 8. ožujka, nastoje skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile povijest Grada Mostara.

 „Pozivamo građanke i građane Mostara da 7. ožujka zajedno s nama otkriju nevidljive žene Mostara“. 

Projekt financira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom razdoblju Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close