POP-UP Market

Na Maloj Tepi najavljen izložbeno-prodajni market mladih umjetnika

POP-UP Market osmišljen je kao izložbeno-prodajni market na kojem će mladi umjetnici iz Bosne i Hercegovine izložiti svoje umjetnine i rukotvorine inspirirane kulturnim nasljeđem svoje zemlje.
Kultura / Flash | 29. 08. 2019. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavni plakat  / POP-UP Market

Agencija lokalne demokratije Mostar u sklopu EU projekta CLINK organizira POP-UP Market, koji će se održat u utorak 3.9.2019. godine na platou Male Tepe u Mostaru s početkom u 18 sati.

POP-UP Market osmišljen je kao izložbeno-prodajni market na kojem će mladi umjetnici iz Bosne i Hercegovine izložiti svoje umjetnine i rukotvorine inspirirane kulturnim nasljeđem svoje zemlje.

Dio programa POP-UP Marketa predviđen je za POP-UP Galerije u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku pogledati, ali i biti dijelom izvedbi mladih umjetnika kroz tradicionalne pjesme, plesove, te dramska djela utemeljena na kulturnom nasljeđu BiH.

Događaj će također biti prilika za sve posjetitelje da uživaju u tradicionalnoj gastronomiji Bosne i Hercegovine.

POP-UP Marketu i POP-UP Galerijama prethodi prva samostalna izložba mladog fotografa Nermina Krupića, također inspirirana kulturnim nasljeđem Bosne i Hercegovine, a koja će se održati u petak, 30.8.2019. godine u Black Dog Pubu u Mostaru s početkom u 20 sati.

Fotografije ovog mladog fotografa također će biti dio POP-UP Marketa.

Kroz aktivnost POP-UP Galerija projekta CLINK Agencija lokalne demokratije Mostar, u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar, ugošćava mlade umjetnike koji će za vrijeme Street Arts Festivala Mostar 2019., od 1.9. do 8.9.2019. godine, oslikavati murale inspirirane kulturnim nasljeđem BiH, te će ulice Mostara u narednom periodu krasiti likovi Alekse Šantića i njegove Emine, kao i lik posljednje Bosanske kraljice Katarine Kosača - Kotromanić.

Agencija lokalne demokratije Mostar partner lider je EU projekta CLINK, sufinanciranog kroz program Europa za građane, a cilj mu je produbiti vezu među ljudima iz deset zajednica i kulturnog nasljeđa koje ih okružuje, kao i podići svijest o vezama i mjestu koje njihovo vlastito kulturno nasljeđe zauzima na tapiseriji bogatog i raznovrsnog kulturnog nasljeđa Europe.

Promociju POP-UP Marketa i POP-UP Galerija možete pratiti putem socijalnih mreža Agencije lokalne demokratije Mostar (FB i Instagram).

Kopirati
Drag cursor here to close