Sajam kreativnosti

Otvoren tradicionalni sajam rukotvorina 'Zlatne ruke Livnjaka'

Među brojnim događajima koji se organiziraju u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), posebno mjesto zauzima sajam kreativnosti pod nazivom ''Zlatne ruke Livnjaka"
Gospodarstvo / Industrija | 15. 12. 2018. u 14:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Forum / Prodajno trgovački centar Forum Livno

Među brojnim događajima koji se organiziraju u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), posebno mjesto zauzima sajam kreativnosti pod nazivom ''Zlatne ruke Livnjaka" koji već šestu godinu organizira Prodajno trgovački centar (PTC) "Forum" iz Livna.

Kako je za za Fenu u ime organizatora kazala Martina Čondrić, radi se o sajmu rukotvorina što ih ovaj poslovni centar organizira tradicionalno u prosinačko i predblagdansko vrijeme, a organizator ga je osmislio kao glavni sezonski događaj.

Njihov cilj, navode organizatori, je jačanje kapaciteta proizvođača rukotvoraca, te upoznavanje javnosti Livna s njihovim radom.

Ove godine sajam se održava tijekom 15. i 16. prosinca,  a sudjeluje 40 izlagača od prijavljenih 64.

''Najviše izlagača je iz Livna, a slijede ih izlagali iz Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Petrovca, Drvara te iz Trilja, susjedne Hrvatske'', kaže Čondrić.

Kao razlog odustajanja oko dvadesetak izlagača navode se loši vremenski uvjeti uz velike snježne nanose koje je okovalo cijelu HBŽ.

''Osim što posjetitelji imaju priliku razgledati unikatne predmete i ručne radove livanjskih kreativaca i njihovih gostiju, poput božićnih dekoracija, jaslica, ručnih vezova, cvjetnih aranžmana, drvenih i slikarskih radova umjetnika amatera, na drugim štandovima mogu se degustirati livanjski sirevi, likeri i džemovi od kupina, malina i aronije te poznate proizvode od drenjine sto su ih prezentirali uzgajivači iz Drvara'', naglasila je Čondrić.

Inače, sajam je otvorila voditeljica Adela Bandov, a pokrovitelj ove kulturne manifestacije uz Poslovno trgovački centar "Forum" iz Livna  je i županijsko Ministarstvo poljoprivredne, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close