Bogat program

Mostarski i Splitski folkloraši zajedno napravili spektakularan koncert u Splitu

Grad Split i Hrvatska matica iseljenika, Podružnica Split organizatori su ovogodišnjeg folklornog koncerta u čast svetom Duji koji se održao 6. svibnja 2024. godine na Rivi.
Kultura / Flash | 08. 05. 2024. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splićani su za ovogodišnju proslavu svetog Duje priredili uistinu bogat program na kojem su Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ''Sv. Ante – Cim'' iz Mostara napravili spektakularan folklorni koncert.

Framost Misija / Mostarski i Splitski folkloraši zajedno napravili spektakularan koncert 

Grad Split i Hrvatska matica iseljenika, Podružnica Split organizatori su ovogodišnjeg folklornog koncerta u čast svetom Duji koji se održao 6. svibnja 2024. godine na Rivi, priopćeno je iz Framost misije.

Poznato je kako su gradovi Split i Mostar prijatelji od 1973. godine te kako svoje prijateljstvo održavaju kroz razne zajedničke projekte te kroz njih primjer su poštovanja i ljubavi između stanovnika naša dva grada.

Framost Misija / Mostarski i Splitski folkloraši zajedno napravili spektakularan koncert 

Mnogobrojna splitska publika, turisti, gosti uživali su u koreografijama Hercegovačkog linđe, Starih splitskih plesova, Banatskog mađarca, Vrličkog kola, završnog kola opere Ero s onog svijeta te plesovima Međimurja, Zagorja, Zapadne Hercegovine i Hrvata Bunjevaca.

Samom koncertu nazočio je i gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika te voditelj Podružnice Split Hrvatske matice iseljenika Ante Ćaleta.

Framost Misija / Mostarski i Splitski folkloraši zajedno napravili spektakularan koncert 

Sutradan, na sam blagdan svetog Duje, ujedno i Dan grada Splita, 7. svibnja, članovi HKUD –a ''Sv. Ante – Cim'' Mostar sudjelovali su i u svečanoj procesiji od katedrale sv. Duje, preko pazara i Rive do pozornice gdje je svečano misno slavlje predvodio nadbiskup Splitsko – dalmatinske nadbiskupije mons. Zdenko Križić.
Kopirati
Drag cursor here to close