SPKD Prosvjeta

Manifestacija ''Maj u bašti Ćorovića kuće''

''U povodu obilježavanja 120 godina od osnivanja SPKD "Prosvjeta" i ove godine, želi počastiti svoje sugrađane izuzetnim programom u jednoj od najljepših bašta Mostara''.
Kultura / Flash | 25. 04. 2022. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPKD "Prosvjeta" ovog svibnja obilježava 120 godina od osnivanja Prosvjete. Prisjećajući se bogate povijesti SPKD Prosvjeta, slavimo 120 godina od osnivanja kada je grupa Srpskih intelektualaca u Sarajevu odlučila osnovati društvo koje bi se u budućnosti trebalo starati o narodnoj inteligenciji odnosno o njenom podmlatku i njegovom prosvjećivanju, kazali su u priopćenju iz ovog društva.

Dodaju kako ''djelovanje Prosvjete kroz godine nije uvijek bilo shvaćeno i prihvaćeno, ali je održalo ovo društvo bez kojeg je danas gotovo nezamislivo u sferi kulturnog i umjetničkog djelovanja u Bosni i Hercegovini. Već tada je bilo jasno da se jedino prosvjetom istinski dolazi do slobode i to je ono čime se mi u Prosvjeti posebno ponosimo''.

''U povodu obilježavanja 120 godina od osnivanja SPKD "Prosvjeta" i ove godine, želi počastiti svoje sugrađane izuzetnim programom u jednoj od najljepših bašta Mostara koja već godinama služi kao prostor za druženje i promociju kulture i umjetnosti. Već tradicionalno, program je bogat poezijom, glazbom, stvaralaštvom mladih i malo starijih, promocijom knjiga i izložbama a pruža nam se i prilika da uživamo u predstavi MTM-a u jedinstvenom ambijentu'', ističu.

Mostarska SPKD "Prosvjeta" je u proteklom periodu uradila mnogo na planu kulturnog uzdizanja. ''Organizirali smo izložbe i promocije knjiga, festivale, likovne kolonije, pjesničke večeri i prijeme. Pružili smo i pružamo šansu svim mladim ljudima da pokažu svoj rad, a djelujemo po planu međusobnog povezivanja kao i planu jačanja zajedništva i multietničnosti i suradnje, po čemu smo prepoznati kao pozitivan primjer u našoj zajednici''.

Kopirati
Drag cursor here to close