Filderstadt

KUD Mokro nastupio na 6. susretu čuvara hrvatske etno baštine

Na Susretu kojeg već tradicionalno organizira Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta okupilo se više od tisuću folkloraša, tamburaša i njihovih prijatelja.
Kultura / Flash | 22. 10. 2018. u 23:22 Bljesak.info
KUD Mokro, Široki Brijeg - Vran planino, ispod tebe Rama

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkom Filderstadtu na 6. Međunarodnom susretu čuvara hrvatske etno baštine među 17 folklornih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Švicarske, izabrani su najbolji te najljepše predstavnice u narodnim nošnjama iz različitih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na Susretu kojeg već tradicionalno organizira Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta okupilo se više od tisuću folkloraša, tamburaša i njihovih prijatelja.

U ime Generalnog konzulata Stuttgart pozdravio ih je konzul Ivan Bulaja koji je istaknuo  važnost ovakvih događanja te izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih Hrvata svih generacija u Filderstadtu.

''Predivno je vidjeti toliko mladih Hrvata koji kroz folklor, jezik, kulturu čuvaju svoju povezanost s domovinom.  Hvala im za sve odricanje i vrijeme koje ulažu u očuvanje hrvatske kulturne baštine i što prenose tu ljubav na mlade naraštaje'', naglasio je Bulaja.

Foto: PR / KUD Mokro

Organizator Susreta iz folklornog društva Ruža iz Filderstadta, Dražen Žugac, zadovoljan je odazivom folkloraša i folklornih društva.

KUD Mokro iz Širokog Brijega osvojilo je nagradu najbolje folklorne skupine u konkurenciji društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pored ove vrijedne nagrade, članica KUD-a Mokro Iva Matijević proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji.

Ana Ćeškić, voditeljica KUD-a Mokro kazala je kako je ovo priznanje kruna višemjesečnih priprema u koje je uloženo dosta truda.

''U same pripreme koje su trajale nekoliko mjeseci uloženo je dosta truda, živaca, vremena... Ove nagrade su nam još jedan poticaj da ustrajemo na očuvanju bogate kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine'', istaknula je Ćeškić zahvaljujući se svima koji su pomogli društvu posebno širokobriješkom gradonačelniku Miri Kraljeviću.

Kopirati
Drag cursor here to close