14. po redu

Kreševo domaćin sajma minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja

Uz posjet sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.
Kultura / Flash | 04. 10. 2017. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni 14. po redu Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja održat će se 14. i 15. listopada u Osnovnoj školi "Dr. Boris Ćorić" u Kreševu.

Na sajmu će biti zastupljena geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka.

Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja.

Osim toga, u okviru sajma održat će se razne radionice i predavanja.

''Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na sajam (1 maraka za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, tri marke za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet  na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.)'', priopćili su organizatori.

Uz posjet sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close