Predavanje i radionica

Književni travanj u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

Narodna knjižnica HNŽ, Mostar organizirala je više od 30 edukativnih radionica a sve s ciljem popularizacije knjige i čitanja te stjecanja navike dolaska u knjižnicu.
Kultura / Flash | 27. 04. 2022. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar održano predavanje i radionica na temu "Književni travanj". Profesorica, književnica i novinarka Marija Pavković Baković je učenicima 9. razreda Osnovne škole Petar Bakula Mostar,  prikladnom prezentacijom oprimjerila je značajne književne datume u travnju.

Kroz razgovor i timski rad učenici su došli do novih spoznaja i zanimljivosti u svijetu knjige. Nakon toga je uslijedila radionica. Na osnovu glazbenog predloška, učenici su radili slikovne, spontane poteze olovkom.

Glazbeno-slikovni predložak im je nakon razmjene poslužio kao inspiracija za kratki prozni tekst,pjesmu i dramski dijalog. Učenici su u sinesteziji različitih umjetnosti na kreativan način usvojili nova znanja i vještine.

Foto:PR / Književni travanj u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

Inače, povodom značajnih datuma za knjigu i književnost u mjesecu travnju, Narodna knjižnica HNŽ, Mostar organizirala je više od 30  edukativnih radionica a sve s ciljem popularizacije knjige i čitanja te stjecanja navike dolaska u knjižnicu.

Kako se proljeće raduje cvijeću tako se i mi radujemo svakom novom čitatelju koji je garancija budućnosti, napretka, života i ljepote - svega onoga što nam proljeće simbolizira.

 

Kopirati
Drag cursor here to close