Sarajevo

Izložba u čast Predraga Matvejvića

Kultura / Flash | 16. 05. 2017. u 11:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za promociju talijanske kulture u Bosni i Hercegovini Dante Alighieri i EU Info Centar u suradnji s talijanskim veleposlanikom u Sarajevu organiziraju samostalnu izložbu Zlatka Serdarevića o nedavno preminulom akademiku Predragu Matvejviću.

Na izložbi dokumentarne građe na dvadesetak panela zastupljeni su Matvejevićevi tekstovi, recenzije njegovih knjiga, fotografije, plakati kao i isječci iz printanih medija iz Italije, Francuske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine preko kojih se može pratiti reagiranje na vijest o smrti Matvejevića.

Želja je autora izložbe da i na ovaj način oda dužno poštovanje Predragu Matvejeviću, europskom intelektualcu, književniku, esjisti, filozofu i mirotvorcu koji je dao nemjerljiv doprinos europskoj kulturi, afirmaciji istine, slobode javne riječi i uspostavljanju čvrstih veza između europskih zemelja i Balkana.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18. svibnja 2017 godine u 18 sati u prostorijama sarajevskog EU Info Centra. Posjetiteljima će se obratiti veleposlanik Italije Nicola Minasi, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close