Velikan glumištva

Dvije godine od odlaska Mustafe Nadarevića

"Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu", rekao je tada.
Kultura / Flash | 22. 11. 2022. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mustafa Nadarević preminuo je 22. studenog 2020. u 78. godini života, nakon duge i teške borbe s karcinomom pluća.

U siječnju iste godine objavljeno je da je već dulje suočen s opasnom dijagnozom, o čemu je i govorio.

Rođen u Banja Luci 

'Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest, piše Story.hr.

Video: Oni pobjeđuju: Mustafa Nadarević

Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne boje doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu', rekao je tada.

Rođen je 2. svibnja 1943. godine u Banjoj Luci kao dijete Mehmeda i Asje, a njihova priča nije imala sretan početak jer su se njihovi roditelji oštro protivili vjenčanju. Na kraju su se ipak vjenčali, a Mehmed je sa 28 godina umro od tuberkuloze.

Mustafina majka imala je 22 godine kada je ostala udovica i samohrana majka pa je zbog teške materijalne situacije sina poslala na školovanje u Zagreb.

Tri braka 

O privatnom životu glumac nije mnogo govorio, a poznata je informacija da se vjenčao tri puta, a treću je suprugu izgubio tagično. Kćer Nađu dobio je u prvom braku, u drugom braku dina Ašu i drugu lćer Nanu.

Video: Zauvijek nas napustio Mustafa Nadarević I IN magazin

Njegova ljubav bila je Slavica Radović Nadarević koja je preminula 7. lipnja 2012. godine. Ona se borila 10 godina s rakom dojke, a umrla mu je na rukama.

Kada je spominjao Slavicu u razgovoru s novinarima, nije ju nazivao imenom nego ljubavlju, hrabri, dragim i nadarenim bićem s kojim želi biti do kraja života. 'Čuvajte mog Muju', navodno je Slavica rekla prijateljicama nedugo prije smrti.

Iako su pokušali sve metode liječenja, od konvencionalnih do alternativnih, Slavici su se, nažalost, bližili posljednji dani. Stogu su se ona i Mustafa vjenčali na njezin rođendan, 25. travnja. Njihova veza trajala je 20 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close