Proložac

'Dva oka' - Novi etno festival na prelijepoj lokaciji Zelene katedrale

Mjesto radnje je Proložac kao jedna od općina imotske krajine koja u zadnjih par godina bilježi rast stranih i domaćih gostiju.
Kultura / Flash | 24. 07. 2019. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pojam 'etno' označava tradiciju i od tog značenja dolazi ideja etno festivala. Festivalsko okruženje u prirodi na kojem će svi prisutni moći uživati u tradicionalnim jelima, piću i etno glazbi, a program će biti obogaćen i starim igrama za djecu i odrasle'', tako organizatori opisuju festival 'Dva oka' koji će biti održan u Prološću pokraj Imotskog.

Jedna od točaka programa Prološkog ljeta je i mladi ETNO festival koji organiziraju mladi entuzijasti koji žele održati tradiciju tog predivnog mjesta kojeg krase prirodne ljepote i narodni običaji.

''Glavni je cilj ovog festivala prikazati svu ljepotu koju pruža Imotska krajine i sami Proložac i na taj način gostima festivala prenijeti osjećaj dobrodošlice u ugodnoj i veseloj atmosferi našeg kraja'', ističu.

Program festivala počinje 9. kolovoza  u 16 sati sa igrama za djecu i turnirom u bućama. Za vrijeme cijelog festivala kod rijeke Vrljike uz zelenu katedralu biti će postavljeni štandovi domaćih OPG-ova na kojima će se prodavati 100% organski, hrvatski proizvodi. Večernji će program biti ispunjen glazbenim i dramskim programom.

''Očekivanja ovog mladog festivala su ugodno druženje i uživanje u prirodi sa djecom i prijateljima te najvažnije od svega, prenošenje tradicije na nove naraštaje i očuvanje kulture općine Proložac'', navode organizatori.

 

Nastupati će:

-Dramska udruga Proložac
Kantautorski line up:
Anita Šunjić (Mostar)
Billie joan (Split)
Čudnoređe (Zagreb)
Olivera Popović (Beograd)

Kopirati
Drag cursor here to close