Mostar

Članovi udruge s Down sindromom u obilasku Kosače

Članovi Udruge djece s Downovim sindromom posjetili su Galeriju kraljice Katarine Kosače u Mostaru.
Kultura / Flash | 31. 10. 2018. u 19:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, u okviru mostarske kampanje za Europsku prijestolnicu kulture 2024, članovi Udruge djece s Downovim sindromom posjetili su Galeriju kraljice Katarine Kosače u Mostaru. 

Voditelj Galerije kraljice Katarine Dalibor Nikolić istaknuo je kako večerašnji događaj i suradnja s Udrugom djece s Downovim sindromom predstavljaju značajan iskorak u radu ove kulturne institucije. 

''Inicijative slične vrste bile su jako rijetke, a posjete našoj Galeriji gotovo da se nisu ni događale. S obzirom da imamo novo ravnateljstvo i novi program Galerije, smatrali smo da je ovo jako dobra prilika da se Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Galerija kraljice Katarine i Udruga djece s Downovim sindromom, pod okriljem Gradske uprave, uključe u ovu inicijativu'', kazao je Nikolić. 

Dodao je kako je u okviru strategije kulturnog razvoja Mostara, koja je izrađena za potrebe kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, značajan naglasak stavljen na edukaciju mladih i popularizaciju umjetnosti. 

Posjet članova Udruge djece s Downovim sindromom Galerije kraljice Katarine ujedno je dio edukativnog procesa u sklopu kiparske radionice pod vodstvom Dalibora Nikolića.

Kopirati
Drag cursor here to close