ŠPK Zrinjski

Baletno-plesna predstava Orašar u Kosači

Ulaznice se mogu rezervirati na Viber broj 063/856-186.
Kultura / Flash | 24. 02. 2023. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Športski plesni klub Zrinjski i Prva Baletska Škola sa zadovoljstvom najavljuju izvođenje baletno-plesne predstave "Orašar", koja će se održati u četvrtak, 2. ožujka 2023. godine, s početkom u 18 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

"Orašar" je jedno od najpoznatijih djela klasičnog baleta, a prvi put je izveden u Rusiji 1892. godine. Predstava se temelji na priči njemačkog pisca E.T.A. Hoffmanna "Orašar i kralj miševa". Ova prekrasna priča govori o djevojčici Klari koja dobiva prekrasnu igračku drvenog lutka Orašara, od svog ujaka. Tijekom noći, Orašar oživljava i zajedno s vojskom igračaka bori se protiv zlobnog kralja miševa.

Kada Klara uspije poraziti kralja miševa, Orašar se pretvara u princa koji pleše s Klarom u prekrasnom kraljevstvu slatkiša.

Predstava puna ljubavi, čarolije i fantastičnih likova pruža nezaboravan doživljaj svima koji je gledaju. Prepoznatljiva je po svojoj bajkovitoj priči, neodoljivoj glazbi i virtuoznoj plesnoj tehnici, a zasigurno će oduševiti sve ljubitelje klasičnog baleta i plesa općenito. Plesači Športskog plesnog kluba Zrinjski i učenici Prve Baletske Škole su se s velikim entuzijazmom pripremali za ovaj spektakl. Kroz sate uvježbavanja, 99 plesača, pod budnim okom svojih učitelja, usavršavalo je svoje plesne točke i tehniku.

Stoga, pozivamo sve ljubitelje plesa i umjetnosti da nam se pridruže na ovom spektakularnom događaju. Ulaznice se mogu rezervirati na Viber broj 063/856-186.

Kopirati
Drag cursor here to close