Šest zemalja

Mostar: Razigranost i šarenilo boja pred mnogobrojnom publikom

Evo i ovaj put smo prored igara iz srednje Bosne pripremili i igre iz starog Mostara koje su pripremile Arnesa Omerika kao suradnik koreograf i Armina Demirović Ćišić.
Kultura / Flash | 05. 08. 2019. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Potocima kod Mostara, u okviru manifestacije '5. Bjelopoljski dani folklora - Mostar 2019' upriličen je bogat program, pjesme, plesa i igara. Manifestacija se održala u suradnji sa udruženjem za očuvanje tradicionalnih običaja 'Bašlija' Sarajevo.

Na programu su se našli igre i običaji naroda i zemalja Hrvatske, Bugarske, Albanije, Crne Gore, Grčke i BiH. prije početka programa na igralištu Osnovne škole u Potocima, sudionici su upriličili defile kroz Stari grad u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog festivala folklora u Potocima

"Nakon završetka jubilarnog petog festivala folklora 'Bjelopoljski dani folklora - Mostar 2019' osjećamo jedno olakšanje i zadovoljstvo postignutim rezultatom. Prema izjavama i komentarima dragih gostiju iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Crne Gore, Albanije i društava iz BiH, organizacijski smo veoma uspjeli, a i siguran sam u odnosu na prošlogodišnje manifestacije ovu digli za stepenicu - dvije više", kazao je za Bljesak.info voditelj KUD-a Bijelo Polje Miralem Gluhović.

"Mnogobrojna publika na igralištu O. Š. Bijelo Polje svojim aplauzima iskazivala je potpuno zadovoljstvo urađenim koreografijama svih sudionika festivala. Velika zahvalnost pripada i svim sponzorima i partneru manifestacije bez kojih ne bi mogli ovako nešto uraditi. Završetkom ove manifestacije mi nastavljamo rad i aktivnosti usmjerene prema putovanju u Drač (Albanija) kao i na Smotru folklora i sevdaha u Busovači u rujnu.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog festivala folklora u Potocima

Naši članovi vrijedno rade i pripremaju se za naredne nastupe i pozivaju mlade kolege i kolegice da im se pridruže i u što većem broju obogaćuju i njeguju dio naše kulturne tradicije. Teško je raditi danas i baviti se samo iz ljubavi kulturnim radom, ali kad se sve završi kako treba, kad osjetite da vas narod, publika, i prijatelji (sponzori) prate i podržavaju, kad osjetite da se mladost okuplja oko ovakvih pozitivnih stvari tada se zaboravi na umor, a nekad i na neugodnosti jer ste uspjeli zaštititi jedan broj mladih ljudi od poroka ulice, a isto tako otkrili smo neke naše stare običaje i dijelove kulturne baštine ovog podneblja.

Evo i ovaj put smo prored igara iz srednje Bosne pripremili i igre iz starog Mostara koje su pripremile Arnesa Omerika kao suradnik koreograf i Armina Demirović Ćišić. Još jednom hvala sponzorima i medijskim kućama koje su bile s nama i uz nas", zaključio je Gluhović.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog festivala folklora u Potocima

U solističkom dijelu programa su se predstavili solisti ovog društva, a ovaj dio programa je pripremio Salem Sihirlić. Nastupili su članovi Solističkog ansambla KUD Bijelo Polje: Sena Habibija, Faris Mahinić, Đanan Pišmo, Faris Karavdić, kao sudionik festival Ilidža 2019 Namik Husnić i estradni umjetnik Mirsada Makić Ćatić. Voditelj cjelovečernjeg programa bio je Enver Šadinlija.

Kopirati
Drag cursor here to close