Pozvani su svi

Mostar: Bjelopoljski dani folklora obogaćuju kulturnu scenu grada

KUD Bijelo Polje kao domaćin i organizator ovog festivala tijekom ovogodišnjeg rada za festivalske ceremonije pripremio je koreografije iz starog Mostara i igre iz Srednje Bosne
Kultura / Flash | 03. 08. 2019. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalni festival folklora pod nazivom 'V Bjelopoljski dani folklora Mostar 2019' bit će održan 4.8. na igralištu O. Š. Bijelo Polje od 19:30 sati. Ovogodišnji festival će biti organiziran u suradnji udruženja za očuvanje tradicionalnih običaja 'Bašlija' Sarajevo koji je ovogodišnji partner festivala.

Na programu su igre i običaji naroda i zemalja Hrvatske, Bugarske, Albanije, Crne Gore, Grčke i BiH. Oko 400 sudionika boravit će od 1.8. do 5.8.u BiH i gradovima Sarajevo i Mostar gdje će sudjelovati na festivalskim koncertima.

KUD Bijelo Polje kao domaćin i organizator ovog festivala tijekom ovogodišnjeg rada za festivalske ceremonije pripremio je koreografije iz starog Mostara i igre iz Srednje Bosne u koreografiji Armine Demirović Ćišić i Mirze Jaranovića kojeg je igrala članica ansambla Arnesa Omerika.

U solističkom dijelu programa će se predstaviti solisti ovog društva, a ovaj dio programa je pripremio Salem Sihirlić, a nastupit će članovi Solističkog ansambla KUD Bijelo Polje: Sena Habibija, Faris Mahinić, Đanan Pišmo, Faris Karavdić kao sudionik festival Ilidža 2019, Namik Husnić i estradni umjetnik Mirsada Makić Ćatić.

Sudionici ovog festivala će upriličiti jedan kratki defile po Mostaru i to od Ulice Gojka Vukovića, kroz Stari grad, preko Starog mosta i kroz Kujundžiluk sve do Narodnog pozorišta. U programu koje je planiran u večernjim satima na igralištu osnovne škole u Potocima nastupit će izvođači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Bugarske i Grčke.

Pokrovitelj programa je ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ i ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ. Generalni sponzor je ministarstvo kulture i sporta FBiH i Turistička zajednica HNŽ. Jedan od medijskih promotora je Bljesak.info.

Voditelj programa je već tradicionalno legendarni Enver Šadinlija. Iz KUD-a Bijelo Polje pozivaju sugrađane da u što većem broju dođu na ovogodišnje 'Bjelopoljske dane folklora' i da zajedno uživate u igrama i pjesmama sudionika festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close