Karađoz-begova medresa

Mostar: Bazarom pokazali humanost

U okviru programa manifestacije održat će se promocija zbirke poezije 'Oluja i mir' maturantice medrese Hurije Proho, te druženje sa istaknutim sportašima i reprezentativcima BiH.
Kultura / Flash | 28. 02. 2020. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Karađoz-begove medrese u Mostaru održan je humanitarni bazar u okviru manifestacije 'Dani Karađoz-begove medrese', a povodom ispraćaja 375. generacije maturanata.

Na ovom bazaru zainteresirani su mogli, uz prikladnu donaciju, kupiti slastice, rukotvorine, odjeću, te kaligrafske radove. Inače, ovaj program je drugi po redu u okviru višednevne manifestacije.

Prvi sadržaj bio je izložba kaligrafskih radova učenika medrese. Ono što publiku očekuje je književna večer sa Dževadom Karahasanom 5.3. od 19 sati u prostorijama Karađoz-begove medrese u Sjevernom logoru.

Potom 10. ožujka održat će se dobrovoljno darivanje krvi od 14 sati (prostorije medrese), te večer Kur'ana 2. travnja iza akšam namaza u Karađoz-begovoj džamiji. Defile 375. generacije maturanata medrese bit će upriličen u Konjicu i Mostar 9. travnja, a u subotu 11. travnja u dvorani u Sjevernom logoru održat će se svečana akademija 375. generacije Karađoz-begove medrese (od 13:30 sati).

U okviru programa manifestacije održat će se promocija zbirke poezije 'Oluja i mir' maturantice medrese Hurije Proho, te druženje sa istaknutim sportašima i reprezentativcima BiH. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close