Zablistala

Nicole Kidman u seriji kojoj prognoziraju veliki uspjeh

Seriju karakterizira pomalo spora radnja, nikad se ne žuri ni s čim i da biste zaista uživali, morate biti strpljivi.
Kultura / Film TV | 30. 01. 2024. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine čekaju nas neke nove uzbudljive serije.

Nakon što je napokon na HBO stigla četvrta sezona True Detective s Jodie Foster, na Netflix miniserija Griselda u kojoj Sofia Vergara glumi šeficu kartela te iščekivana Masters of the Air od producenata Stevena Spielberga i Toma Hanksa, stigla je još jedna obećavajuća.

Tri Amerikanke u Hong Kongu

Expats je drama koja prati tri Amerikanke koje žive u Hong Kongu. Jednu od njih glumi Nicole Kidman koju već hvale za izvrsnu izvedbu, piše Journal

Tri Amerikanke u Hong Kongu koje pratimo su 25-godišnja Mercy (Ji-young Yoo), pripovjedačica cijele serije koja se nakon fakulteta odselila u Hong Kong, dijelom kako bi pobjegla od kontrolirajuće majke i dobila svjež početak. Ide kroz život iskorištavajući bogate prijatelje i uzimajući catering poslove.

No, kada je njezine životne odluke dovedu u život ostale dvije žene, shvati kako joj nisu drugi krivi za njezine loše odluke.

Obiteljska tragedija

Margaret (Nicole Kidman) se sa suprugom Clarkeom i djecom preselila iz New Yorka u Hong Kong. Dok Clarkeu poslovno cvjetaju ruže, Margaret se ne prepoznaje.

Selidba u Hong Kong zatvorila joj je poslovne prilike krajobrazne arhitektice i ni s čim se više ne može povezati te žudi za nečim većim.

Video: Expats - Official Trailer | Prime Video

Cijela njezina mirna i prividno stabilna persona se promijeni nakon obiteljske tragedije. Taj događaj je pokretač njezine ljutnje, a vrijeme provodi uz izljeve bijesa, duge kupke i maštanje o bijegu iz stvarnosti.

Treća žena koju pratimo je Margaretina susjeda i prijateljica Hilary (Sarayu Blue), uspješna poslovna žena s problemima u braku. Snažna i fokusirana na karijeru, Hilary i njezin jednako ambiciozni suprug David, nemaju djecu i na van izgledaju kao da žive savršenim životom.

No, Hilary laže druge (a i samu sebe) o tome kako vidi budućnost s Davidom. Kada tragedija pogodi Margaretinu obitelj, i njezin život se počne raspadati na komadiće.

Neodgovorena pitanja 

Expats je kreirala i režirala Lulu Wang, najpoznatija po svom uspješnom debitantskom filmu The Farewell koji je 2019. briljirao na filmskim nagradama. Ova serija je ujedno i njezin prvi pothvat nakon The Farewella, a bazirana je na romanu The Expariates autorice Janice Y.K. Lee.

Do sada su na Amazon Prime izašle prve dvije epizode. Seriju karakterizira pomalo spora radnja, nikad se ne žuri ni s čim i da biste zaista uživali, morate biti strpljivi.

Expats se također bavi privilegijom, suprotstavljajući dobrostojeće živote spomenutih žena s njihovim dadiljama i kućnim pomoćnicama. Pitanja često ostaju neodgovorena i istražuje se kako likovi žive u toj neizvjesnosti, nepravdi i nezamislivoj boli.

Po svemu sudeći, na pomolu nam je nova hit serija koju kritičari obožavaju.

Kopirati
Drag cursor here to close