Netflix

Film o istinitoj priči koji nije za one slabog želuca

Film Society of the Snow prati događaj koji se dogodio 13. listopada 1972. godine.
Kultura / Film TV | 04. 01. 2024. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatne istinite priče o preživljavanju često su inspiracija mnogim filmašima. Nepobjedivost ljudskog duha i što bi sve napravili samo da preživimo uvijek je zanimljivo gledati u filmovima.

Upravo zato jedva čekamo novi Netflixov film prema istinitom događaju.

Tragičan, ali inspirativan

Riječ je o španjolskom filmu Society of the Snow koji dramatizira tragičan, ali inspirativan događaj.

Film Society of the Snow prati događaj koji se dogodio 13. listopada 1972. godine, piše Journal

Zrakoplov 571 letio je iz Urugvaja u Čile te prevozio urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu. Tada se srušio duboko u snježnim planinama Anda. Samo 29 putnika, od njih 45 je preživjelo pad zrakoplova, a ono što je uslijedilo je priča u kakvu je teško povjerovati.

Nakon dugotrajne potrage za njihovim zrakoplovom, potraga je otkazana i putnici su proglašeni mrtvima. Nakon skoro dva i pol mjeseca, 16 putnika spašeno je. Što se zapravo dogodilo puna 72 dana dok su bili sami na Andama?

Njihova iskustva

Preživjeli putnici su u to vrijeme morali prolaziti kroz rigorozne mjere kako bi ostali živi. Temperature su u šumama Andi išle i ispod -40 stupnjeva, a spomenute mjere koje su preživjeli morali poduzeti uključivale su i kanibalizam. Film neće biti za one slabog želuca.

Video: Society of the Snow | Official Trailer | Netflix

Priča koju film obrađuje već je bila na velikom platnu, 1993. kada je izašao film Alive u kojem jednog od preživjelih glumi i Ethan Hawke u jednoj od svojih ranijih uloga. Society of the Snow će se ovaj put baviti perspektivom ragbi igrača Nume Turcattija, a temeljen je na istoimenoj knjizi iz 2008. godine. Napisao ju je Pablo Vierci, kolega s faksa preživjelih ragbijaša.

Redatelj filma je J.A. Bayona, španjolski redatelj poznat po režiranju još jednog filma preživljavanja – The Impossible. To je poznati film s Naomi Watts, Ewanom McGregorom te mladim Tomom Hollandom koji prati obitelj koju je na odmoru zatekao ubojiti tsunami.

Tijekom Society of the Snow snimanja, Bayona je usko radio s autorom romana Viercijem kao i obiteljima preživjelih ragbijaša te samim preživjelima. Film na Netflix stiže 4. siječnja, a u nastavku donosimo trailer.

Kopirati
Drag cursor here to close