Pregled tjedna

Članovi mladeži nemaju vremena čekati da ostare

Građane pak ne zanima kako se troše njihovi novci. Valjda jer imaju još malo svojih.
Kolumna / Pregled tjedna | 02. 10. 2023. u 09:05 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

25.9. – Ponedjeljak

Po tko zna koji put odslušali smo najavu sastanka vladajuće koalicije na držanoj razini. Isto toliko puta čuli smo kako se nakon sastanka ništa nije dogovorilo, da su poznati stavovi i potrebe ali da ništa nije dogovoreno dok nije dogovoreno i da je pao dogovor da će padati dogovori o dogovaranju.

Po tko zna koji put čuli smo i Dragana Čovića da pred umorne uši sipa vremenski rok u kojem će biti sve dovršeno a da nitko ne zna je li lider HDZ-a BiH, čija se stranka potiho buni, pogodio ijedan rok koji je sam sebi, ničim natjeran, zadao. Ovog puta, brojat ćemo do kraja listopada.

Optimistični Čović govorio je i o osipanju u stranci pa je optužio slobodne strijelce koji se izdižu iznad stranke. Prešutio je da ima onih koji se izdižu i iznad života.

S druge strane, SDA, koju nitko ne zove ni na kakve sastanke, bori se s očuvanjem imidža, ovog puta u liku i djelu zaboravnog Salke Zildžića koji je s pištoljem krenuo preko granice i koji se pravda da ne postoji počasna iskaznica koje je miljenicima stranke dijelio prvi obavještajac Osmica koji nikada nije dokazao desetke.

Uz to, naoružani zastupnik požalio se kako mu je slika ružna. Nitko ne govori o tome kako kruži popis s imenima onih koje je Osmica okitio iskaznicama s ružnim slikama.

26.9. – Utorak

SIPA provjerava visokog predstavnika u BiH. što god da istraga pokaže, netko će dobiti niski udarac.

SDA, kada više ne zna što će, priziva stranu vojsku da se digne na noge zbog naših praznih glava.

HDZ BiH napuštaju članovi mladeži koji nemaju vremena čekati da ostare.  

Federacija BiH mogla bi ostati bez još jedne glave. Predsjedateljica Zastupničkog doma zatražila je ostavku. Netko kaže zbog zdravlja, netko zbog pritisaka. No, činjenica je da bi tijelo koje ne može imenovati neke druge glave na nekim drugim ramenima moglo ostati nesložno pa da parlament ostane bez osobe koja može sazvati sjednicu. Bitno je ipak da računovodstvo radi.

27.9. – Srijeda

Javni servis svađa se tko je na radio donio odluku da se proglasi dan žalosti zbog pogibije na Kosovu. Servis, čiji je obrazovni program stao na otkriću Amerike, nije ni svjestan da mu je program pun žalosti i da ga iskorištavaju kao javni servis za ispražnjavanje crijeva i svih drugih prljavih kanala. Ili jeste?

Grad Mostar odslušao je još jednu sjednicu Vijeća u kojem su se javna poduzeća hvalila svojim radom. Čini se kako u direktorskim foteljama i u vijećničkim klupama, kojima još nisu popravljeni mikrofoni, sjede slijepci.

Građane pak ne zanima kako se troše njihovi novci. Valjda jer imaju još malo svojih.

Procurilo je da je veliki pravednik Milorad Dodik podnio prvu tužbu za klevetu. Onda je to demantirano iz njegova Ureda koji tvrdi da je riječ o ''gruboj neistini s ciljem dezinformiranja javnosti''.

Informaciju o prvoj tužbi plasiralo je tužiteljstvo tako da bi ono moglo na sud tužiti sebe zbog klevetanja.

28.9. – Četvrtak

Pokazalo se kako je Sebija Izetbegović odustala od kandidature za predsjednicu SDA kako Bakir Izetbegović ne bi izgubio. Mali Princ je, naime, bio jedini kandidat za čelnika stranke i tko je morao glasao je za njega. Tako da u rukama sina ostaje stranka koju mu ni otac nije htio prepustiti.

Naravno, krenula su nezadovoljstva pa ćemo na političkoj sceni uskoro gledati nove stranke koje će, po provjerenom receptu, pljuvati po onome što su bili tvrdeći da su osim dlake promijenili i ćud.

HDZ BiH je sramežljivo prozvala jednog zastupnika da je mrzitelj žena ne navodeći mu ime. Zna se, uvijek netko može valjati pa se ne valja otvoreno kačiti. Taj se pak zastupnik pohvalio kako je dobio nagradu udruženja koje štiti žene a koje je nemoguće izguglati i za koje nikad nitko nije čuo.

29.9. – Petak

Nogometni savez BiH krenuo je u novi eksperiment. Lopta je nekima okrugla, nekima okruglija.

Otkrilo se tko je organizirao napad na Kosovu. Aleksandar Vučić je opet na potezu. Možda da se vrati u frižider?

Građani čekaju plaće i mirovine da vide lažu li trgovački centri da će biti ograničena cijena na 15 proizvoda. S televizija u regiji odzvanjaju hvalisanja kako imaju dugoročno sniženih 1000 artikala. Mi se hvalimo tisućama, ali dugoročni nismo pa je glupo zamrzavati cijene na duži period.

30.9. – Subota

Ni SNSD nema koga staviti na čelo umjesto Milorada Dodika koji kaže da ima narod ispred sebe. Stvar je što narod nema nikog iza sebe.

Dok svi glume da brinu o budućnosti svoje zemlje, može se pročitati kako udruženje obitelji poginulih organizira vježbanje pucanja za njihove potomke. To je ta budućnost o kojoj se ne čita i ne govori.

Denis Bećirović opet troši papir. Brani državu priopćenjima koje ni sam ne shvaća.

Priča se da je iz HDZ-a BiH otjerano jedno zvučno ime. Kakav li je strah zavladao među onima što ne zvuče.

1.10. – Nedjelja

Ne da se ljeto.

 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close