Afričke investicije

Zvizdić u Maroku: Očekujemo da ulažete u našu zemlju

Predsjedavajući Zvizdić na Biznis forumu Maroko - BiH u Casablanki
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 09. 2018. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Vijeće ministara / Predsjedavajući Zvizdić je upoznao prisutne o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine

''Investicijsko okruženje u BiH se značajno promijenilo i unaprijedilo poboljšanjem investicijske klime i olakšanjem poslovanja'', rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je je predvodio delegaciju bosanskohercegovačkih gospodarstvenika koja je sudjelovala na poslovnom forumu, koji se u organizaciji Generalne konfederacije kompanija Maroka (CGEM) održao danas u Casablanki.

Prije početka poslovnog foruma, predsjedavajući Zvizdić je održao sastanak sa predsjednikom CGEM-a Salaheddinem Mezonarom.

Foto: PR Vijeće ministara / Zvizdić je održao sastanak i sa predsjednikom CGEM-a Salaheddinem Mezonarom


Na susretu gospodarstvenika su prezentirani investicijski potencijali Bosne i Hercegovine i mogućnosti veće gospodarske suradnje.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je rekao da je interes obje strane da se unaprijedi ekonomska suradnja, robna razmjena i da se poveća nivo vanjskotrgovinske razmjene.

Na forumu je bilo riječi i o mogućnostima investiranja i suradnje na strateškim projektima.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao prisutne o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima poljoprivrede, turizma, energetike, drvne, metalne i auto industrije, namjenske industrije, obnovljivih izvora energije, kao i sa infrastrukturnim projektima, navedeno je u priopćenju Vijeća ministara.

''Naša zemlja ima velike potencijale za investiranje u BiH. Mi smo posebno zainteresirani za dugoročna strateška partnerstva kroz koja bi se, između ostalog, uvozila nova znanja i tehnologije i otvarala nova radna mjesta za zapošljavanje mladih ljudi. Očekujemo da ulažete u našu zemlju i želimo da mi budemo vaša vrata za poslovanje prema jugoistočnoj Europi, a vi da budete vrata za naše poslovanje sa državama MAGREB-a i velikog dijela Afrike'', rekao je tijekom poslovnog foruma predsjedavajući Zvizdić.

On je uputio poziv i izrazio dobrodošlicu marokanskim gospodarstvenicima da posjete Bosnu i Hercegovinu i da investiraju u zemlju velikih i značajnih potencijala.

Poslovnom forumu u Maroku nazočili su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Ahmed Egrlić, kao i predstavnici bh privrednika.


Kopirati
Drag cursor here to close