Njemačka kompanija preuzima Bekto Precise

Novalić želi privući investitore: Smanjit će se opterećenja gospodarstvenicima

Prije čina potpisivanja, premijer Novalić je kazao kako Vlada FBiH priprema nekoliko velikih izmjena kojima će biti olakšana inozemna ulaganja.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 04. 2018. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je, u nazočnosti premijera Federacije BiH, potpisan protokol o prodaji vlasničkog udjela Bekto Precise d.o.o. Goražde njemačkoj kompaniji EMKA Beschlageteile GmbH & CO.

Ovim protokolom, na koji su potpise stavili vlasnik njemačke kompanije Friedhelm Runge i, u ime Bekto Precise, Redžo Bekto, goraždanska kompanija postaje članicom EMKA Grupacije, navedeno je u priopćenju Vlade FBiH.

Prije čina potpisivanja, premijer Novalić je kazao kako Vlada FBiH priprema nekoliko velikih izmjena kojima će biti olakšana inozemna ulaganja. Među njima su novi zakoni o doprinosima i porezu na dohodak, čija će primjena umnogome smanjiti opterećenja za gospodarstvenike.

Inače, kompanija EMKA već ima ispostavu u Goraždu koja posluje pod nazivom EMKA Bosnia. Bavi se proizvodima od metala i plastike, sklopovima za elektroindustriju, autoindustriju i drugim.

Partner je nekoliko velikih svjetskih proizvođača automobila i druga po veličini, odmah iza matične firme u Njemačkoj. Čak 95 posto proizvoda izvozi na tržište Europe i među najvećim je bosanskohercegovačkim izvoznicima.

Kopirati
Drag cursor here to close