Oživljavanje

Zračna luka Mostar: Letovi od lipnja?

''Zasigurno niste nigdje vidjeli da ja Zračna luka u 88,8 posto u vlasništvu Grada Mostara kao jedinica lokalne samouprave a preostali postotak u vlasništvu Zračne luke Zagreb.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 03. 2022. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ulažu se veliki napori i potpisuju se ugovori, uglavnom su to još uvijek charter letovi. Dakle, niskotarifne kompanije koje će letjeti iz Mostara i očekujem da će to biti sigurno početkom šestog mjeseca. Nama je cilj da uspostavimo jednu redovnu liniju i razgovori idu u tom pravcu, da imamo jednu redovnu liniju Mostara sa nekom svjetskom destinacijom'', kazao je ovo predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na konferenciji za medije u utorak, tijekom pauze 

Naime, u pauzi trajanja 19. sjednice GV Mostara - na upit o oživljavanju Zračne luke Mostar, osim Marića, govorila je i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, koja je istaknula, kako je ''problem Zračne luke prije svega vlasnička struktura''.

''Zasigurno niste nigdje vidjeli da ja Zračna luka u 88,8 posto u vlasništvu Grada Mostara kao jedinica lokalne samouprave a preostali postotak u vlasništvu Zračne luke Zagreb. Ta vlasnička struktura ja jedinstvena na području ove države i onemogućuje značajnija ulaganja vezana za samu Zračnu luku Mostar'', pojasnila je Komadina.

Ona je kazala i kako je ''upitno kako i na koji način zainteresirati potencijalne strateške partnere da se uloži u Zračnu luku Mostar.''

''U pitanju su milijunski iznosi koji trebaju da se ulože u Zračnu luku kako bi ona zadovoljila sve uvjete koji su propisani međunarodnim standardima. Konkretno, direktor Zračne luke Ivan Ljubić je bio u Poljskoj vezano za let Mostar – Katovica i obratno. Gradonačelnik je također izašao s informacijom vezano za let za Dusseldorf i naravno radi se na tome da Eurowings i Ryanair i ostali - da se uvedu nove linije, tj. da budu redovne linije a ne charter letovi'', izjavila je glavna savjetnica Grada Mostara.

No, u intervjuu za Večenji list direktor Zračne Luke Mostar Ivan Ljubić bio je vrlo optimističan. Najavio je brojne nove letove,  koji prema njegovim riječima kreću ubrzo.

''Građani Mostara trebali bi imati mogućnost letjeti na europske destinacije kao što je Düsseldorf ovoga ljeta počevši od 30. 6. do 28. 8. s aviokompanijom Eurowings. Letovi su organizirani svakog četvrtka i nedjelje u navedenom razdoblju. Planira se 18 operacija. Već imamo potvrđene charter-letove iz Italije (Catanija) koji kreću od 22. 7. do 2. 9. s kompanijom Electra Airways'', rekao je Ljubić za Večernji.

On je rekao i kako se planira uvesti i linija iz Palerma za Mostar koja još nije potvrđena.

''Na toj liniji prometovala bi hrvatska nacionalna kompanija Croatia Airlines. Pri kraju je i realizacija letova iz Ammana za Mostar. Početak se očekuje 2. 5. do 1. 9. Letio bi Fly Jordan. Imamo još mnogo upita, ali ne i potvrda iz Italije, Španjolske, Irske te očekujemo uspješniju sezonu i oporavak Zračne luke Mostar'', istaknuo je direktor Zračne luke Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close