25 milijuna maraka

Zahuktali se radovi na gradnji autoceste od Bune do Počitelja

Za desetak dana očekuje se i početak radova na gornjem ustroju ceste (izrada tampona).
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2020. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradnja autoceste Buna - Počitelj

Na izgradnji 7,2 km duge poddionice Buna – Počitelj trenutno je angažirano 120 radnika i više od 50 strojeva. Radovi na objektima su pri završetku, a završava se i montaža asfaltne baze, priopćeno je u četvrtak iz Autocesta FBiH.

Foto: PR / Gradnja autoceste u Hercegovine

U tijeku su i radovi na trasi: široki iskopi su pri samom završetku, uređuju se završetci nasipa, izvode se radovi na unutarnjoj odvodnji i podzemnim elektroinstalacijama, a za desetak dana očekuje se i početak radova na gornjem ustroju ceste (izrada tampona).

Foto: PR / Gradnja autoceste u Hercegovine

Na poddionici se osim otvorenog dijela trase nalazi i nekoliko manjih objekata: natputnjaci Grabovina i Kevčić, potputnjak Bivolje Brdo i prolazi za životinje, te dvostrano odmorište Rotimski potok.

Foto: PR / Gradnja autoceste u Hercegovine

Vrijednost Ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 8,7 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Foto: PR / Gradnja autoceste u Hercegovine

Izvođač radova je domaća firma Hering d.d. Široki Brijeg, a nadzor nad gradnjom vrši Aecom S.L.U. iz Španjolske, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close