Devet godina

Vremeplov: Kako je mostarski parking ostao neplaćen?

Pred vijećnicima bi se trebao naći prijedlog odluke kojom će se precizirati rad i način funkcioniranja ovog poduzeća kao i to koliko će biti parkirališnih zona u gradu..., pisalo se tada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 04. 2020. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stanari će morati plaćati i parkiralište ispred zgrade u kojoj žive'', stoji u tekstu objavljenom na portalu Bljesak.info 23. travnja 2011. godine.

Iako se prije devet godina pisalo kako će se uvoditi red na mostarska parking-mjesta, ostalo je tada nejasno nekoliko stvari. Kako tada, tako i sada.

''Poduzeće "Mo parking", koje bi trebalo uvesti reda u problem parkiranja u Mostaru, uskoro bi trebalo početi s probnim radom. Gradske vlasti su najavile kako isto starta u svibnju, no koja parkirališna mjesta u gradu će se naplaćivati, koja neće, tko će imati povlaštenu parkirališnu kartu i hoće li stanari stambenih objekata morati plaćati parkiralište ispred svojih zgrada, pitanja su na koja još nema odgovora.

Sve detalje oko načina funkcioniranja poduzeća i načina naplate parkirališnih mjesta će se uskoro znati budući da se do kraja mjeseca očekuje tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati upravo o temi “Mo parkinga”.

Pred vijećnicima bi se trebao naći prijedlog odluke kojom će se precizirati rad i način funkcioniranja ovog poduzeća kao i to koliko će biti parkirališnih zona u gradu, po kojoj cijeni će se parkirališna mjesta naplaćivati, tko će imati pravo na povlaštenu parkirališnu kartu, na koji način će se vršiti naplata kao i na brojna druga pitanja koja su vezana za ovu tematiku.

Glasnogovornik Gradskog vijeća Mustafa Alendar je potvrdio kako je za iduću sjednicu Vijeća najavljena i rasprava vezana za parkiralište u gradu, ali da Vijeće kao ni vijećnici još nisu dobili radni materijal tako da mu nije poznato što se točno nalazi u prijedlogu same odluke.

Direktor novoformiranog poduzeća Mladen Knezović je kazao kako će se pred vijećnicima naći odluka o "Mo parkingu" u formi prijedloga te da je ostavljen prostor vijećnicima za amandmane. Na taj način će Vijeće donijeti odluku kojom će se precizirati sve gore navedeno.

"Odluka je u formi prijedloga na kojoj je radilo nekoliko povjerenstava i moguće je da će na te prijedloge ići amandmani te da će uslijediti određene promjene odluke i slično. Kad se usvoji odluka, svi detalji će biti poznati", kazao je Knezović za Dnevni list.

Kazao je kako je svima u interesu da poduzeće što prije profunkcionira i da krene s radom, no naglašava kako su odluke Gradskog vijeća po ovom pitanju nužne, odnosno od životnog značaja za novo poduzeće.

Vijećnik Ramiz Tiro je kazao kako vijećnici po pitanju “Mo parkinga” trenutačno raspolažu samo s tehničkim informacijama, odnosno da su upoznati s aktivnostima koje su dosad urađene.

Mišljenja je kako će novoformirano poduzeće u početku naići na velike probleme što bi moglo dovesti i do negativnog poslovanja.

"Mi još nemamo dovoljno parkirališnih mjesta u gradu, dok se ne izrade garaže i parkirališta mislim da će sve ovo teško ići. Druga stvar je što će ljudi koji žive u zgradama odjednom morati početi plaćati parkiranje ispred svoje zgrade, što zasigurno neće dobro proći kod ljudi. Ne znam kako to Grad namjerava riješiti", kazao je Tiro.

S obzirom da je građanima Mostara naplata parkirališta velika novost i da će im biti potrebno određeno vrijeme prilagodbe, namjera je da poduzeće u početku krene s probnim radom, dok se javnost ne 'uhoda'. Također, Grad Mostar je nedavno objavio natječaj kojim traže tvrtke koje će raditi na promociji ovih aktivnosti, kako bi javnost bila upoznata sa svim detaljima oko naplate parkirališta.

Gradske vlasti su otvaranje poduzeća “Mo parking” ocijenili jako bitnim budući da će se na ovaj način napokon napraviti red u oblasti koja je dugo godina zanemarena i muči građane, a otvaranjem poduzeća otvorit će se nova radna mjesta koja su uvelike potrebna ovom gradu'', pisalo je u tekstu objavljenom na današnji dan prije devet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close