HNŽ

Mostar: Javni parkinzi kao auto saloni

Iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a ukratko su objasnili kako njihovi službenici izlaze na teren ukoliko netko prijavi bilo kakvo nelegalno parkiranje
Vijesti / Flash | 09. 03. 2020. u 08:15 Bljesak.info
0:06 / 2:34 Mostar - Javni parkinzi kao autosaloni

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se automobili parkiraju po svim gradskim površinama. Neodgovorni pojedinci koriste i parking zone za stanovništvo kako bi na njima držali automobile koje prodaju. Rade to bez skrivanja i s javno prikazanim brojevima telefona. Sankcije za takva djela trenutačno ne postoje, prenosi BHRT.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a ukratko su objasnili kako njihovi službenici izlaze na teren ukoliko netko prijavi bilo kakvo nelegalno parkiranje. Građani očito ne prijavljuju, budući da su u prošloj godini izdali manje od 10 000 kazni.

Druga adresa gdje su novinari BHRT tražili odgovor je mostarsko parking poduzeće koje, iako je osnovano prije 10 godina, nikada nije zaživjelo.

“Neodgovorni vlasnici ostavljaju i zauzimaju parking prostore na duži period i parking prostori im služe kao prodajni placevi za automobile. Inspekcija gradska nije nadležna za ta vozila, nego samo za ona koja su neregistrirana i oštećena”, rekao je Darko Knezović, v. d. direktora Moparking.

Na potezu od zgrade Mostarka do vrha avenije nalazi se dvadesetak takvih vozila. Neka su registrirana u BiH, neka imaju strane registarske tablice, a neka ih nemaju nikako. Stanari okolnih naselja neprestano se žale na ovaj problem.

Novinar BHRT nazvao je i nekoliko prodavača da čuje i njihovu stranu priče. Reakcije na koje je naišao uglavnom nisu primjerene za objavljivanje na javnom emiteru.

Divlja prodaja automobila nije vezana samo za prostor Avenije, automobili na prodaju sa javno prikazanim kontakt brojevima mogu se vidjeti i na Bijelom Brijegu, Balinovcu i Bišće Polju.

Kopirati
Drag cursor here to close