Sve može

Mostar: Do privatne livade, vodovod i asfalt javnim novcem

Odluka je donesena 1. srpnja, a ugovor za 9,5 tisuća maraka dodijeljen je tvrtki Vodoskok d.o.o. Tomislavgrad, s rokom izvršenja od 15 dana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 07. 2020. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do pašnjaka, livada i njiva na poluotoku Vojno kraj Mostara doći će vodovodna mreža i asfalt na privatne parcele, a sve javnim novcem.

Naime, Grad Mostar ovogodišnjim proračunom izdvojio je 100 tisuća KM za izgradnju vodovoda na poluotoku te za asfaltiranje dijela puta 70.000 KM. Uz to, Grad je nedavno donio odluku o kupovini materijala za izgradnju vodovoda u tom naselju.

Foto: Bljesak.info / Radovi na vodovodnoj mreži

Kako doznajemo, vodovod je već izgrađen, a kako je navedeno u odluci o izboru ponuđača, nabavlja se ''prema specifikaciji dostavljenoj od J.P. Vodovod d.o.o. Mostar, neophodnog za izgradnju vodovoda Vojno''.

Odluka je donesena 1. srpnja, a ugovor za 9,5 tisuća maraka dodijeljen je tvrtki Vodoskok d.o.o. Tomislavgrad, s rokom izvršenja od 15 dana.

Foto: Bljesak.info / Ograđeno zemljište

Prema podacima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, većina nekretnina, mahom vikendica, izgrađena je na zemljištima koja uopće nisu građevinska. Neki od izgrađenih objekata su i na javnom zemljištu.

Zanimljivo, zemljište na poluotoku u Vojnu ima i supruga mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića. Dubravka Bešlić posjeduje u svom vlasništvu dvije parcele od 1.013 četvornih metara i 1.477 četvornih metara, pod nazivom 'okuke'.

Foto: Bljesak.info / Parcele supruge mostarskog gradonačelnika

U podacima federalne uprave o korištenju zemljišta, pašnjak i oranica/njiva su zemljišta sedme klase. Prema stanju na terenu, na tom 'pašnjaku' ili 'oranici' se izvode i građevinski radovi.

Kopirati
Drag cursor here to close