Sredstva Vlade RH

25 milijuna kuna za projekte Hrvata u BiH, evo tko je 'omastio brk'

Ukupan iznos sredstava koja se raspodjeljuju iznosi 25 milijuna kuna, a ista su podijeljena u četiri područja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 07. 2021. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici donosi odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Ukupan iznos sredstava koja se raspodjeljuju iznosi 25 milijuna kuna, a ista su podijeljena u četiri područja:

Programima i projektima iz područja zdravstva ide ukupno 6.080.000 kuna, programima i projektima iz područja znanosti i obrazovanja ide 6.270.000 kuna, za programe i projekte iz ostalih područja raspodjeljuje se 6.795.000 kuna, a programima i projektima iz područja kulture 5.855.000 kuna, piše Večernji.ba.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisat će s pravnim osobama/nositeljima programa i projekata ugovore o financijskoj potpori za provedbu odobrenih programa/projekata iz područja kulture, obrazovanja i znanosti, zdravstva i ostalih područja, a potpisivanje će uslijediti nakon stupanja na snagu ove odluke.

Nadzor provedbe programa/projekata iz područja kulture, obrazovanja i znanosti, zdravstva i ostalih područja obavljat će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nadzor provedbe programa/projekata iz područja kulture, obrazovanja i znanosti, zdravstva i ostalih područja može uz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske obavljati i nadležno resorno ministarstvo Republike Hrvatske.

U skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, Republika Hrvatska kontinuirano i sustavno pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, jačajući njihov položaj i stvarajući uvjete za održivi povratak i ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close