Odluka Vlade

Više od 4 milijuna za ceste HNŽ-a

Za nastavak realiziranja projekata iz 2017. godine Vlada je osigurala 4.582.156,15 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 05. 2018. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od četiri milijuna maraka bit će izdvojeno za ceste ove godine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ).

Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u petak je usvojila Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ za 2018. godinu gdje je planirano izdvajanje 4.035.430,64 KM, priopćeno je.

Za nastavak realiziranja projekata iz 2017. godine Vlada je osigurala 4.582.156,15 KM.

Među najznačajnijim projektima koji će se realizirati istaknuti su saniranje dionica: Tromeđa - granica Županije Zapadnohercegovačke, Žitomislić - Čitluk, Dračevo -Cerovica, Čapljina – Struge - Gabela, Stolac - Brana, Sovićka vrata - potok Zec, Konjic - Borci, Glavatičevo - Bjelimići, Kostajnica - Buturović Polje i Potoci – Rujište -Ćesim.

Taj Plan i program obuhvaća održavanje, zaštitu, rekonstruiranje, izgradnju i druge mjere i aktivnosti koje se provode u cilju očuvanja postojeće cestovne infrastrukture i sigurnosti cesta, stoji u priopćenju Vlade.

Vlada je usvojila i Program utroška sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji u iznosu od 1.200.000 KM.

Istaknuto je kako je cilj Programa podizanje proizvodnje na razinu samoodrživosti, povećanje kapaciteta, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvitak poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju, priopćeno je.

Usvojena su i izvješća o izvršenju Proračuna HNŽ i tekuće pričuve za 2017. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close