Reakcija

Vlada HNŽ-a pred prijetnje tužbom: Već smo dali odgovor

Sve što je imala reći o radu Centra civilnih inicijativa, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kazala je u MIŠLJENJU.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Samo bukvalno zbrajanje brojki i podataka, te njihovo statističko izražavanje i tumačenje, kakvo primjenjuje CCI, ne daje precizne podatke o radu Vlada i njihovim učincima na građane HNŽ, ali ni o mogućnostima uspješnije korekcije eventualnih propusta'', navedeno je u MIŠLJENJU Vlade Hercegovačko-neretvanske županije o monitoringu rada Vlade kojeg su sačinili Centri civilnih inicijativa.

Kako je navedeno u priopćenju, ''sve što je imala reći o radu Centra civilnih inicijativa, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kazala je u MIŠLJENJU  koje je jednoglasno usvojeno na nastavku 78. sjednice  održane 17.4.2018. godine i koje je dostavljeno Centru civilnih inicijativa''.

''Želimo  podsjetiti na to kako predstavnici međunarodnih organizacija (OHR i OESS) te predstavnici CCI-a i drugih nevladinih udruga mogu, kao i dosad, biti nazočni i pratiti svaku sjednicu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Vlada smatra svaki daljnji komentar suvišnim'', navela je Vlada u svom priopćenju.

Podsjećamo, da  su iz CCI-a ranije rekli kako će zbog onemogućavanja cjelovitog uvida javnosti  rad u  Vlade HNŽ-a podnijeti tužbu protiv odgovorih.

CCI tvrdi da Vlada pokušava taj uvid svesti samo na ono što Vlada želi reći javnosti o svom radu te da ovo nije prvi pokušaj ove županijske Vlade da radi bez uvida javnosti ili sa smanjenim uvidom u taj rad.

Kopirati
Drag cursor here to close