Po danu i po noći

VIDEO | Pogledajte kako će izgledati kružni tok na vrhu Avenije

Objavljena su dva videa u kojima je prikazano kako će rotor izgledati po danu i po noći.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2018. u 10:05 Bljesak.info
Rotor Vrh Avenije (dan)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektant ''Geo-data'' d.o.o. Mostar je objavio kako će izgledati budući kružni na mostarskoj Aveniji.

Objavljena su dva videa u kojima je prikazano kako će kružni tok izgledati po danu i po noći.

Podsjećamo, Grad Mostar je naložio da se napravi projektna dokumentacija za rekonstrukciju postojećeg raskrižja Ulica kralja Tomislava (Avenija) s Ulicom kneza Višeslava (Rudarska) iz postojećeg semaforiziranog raskrižja u kružno raskrižje (rotor).

Video: Rotor Vrh Avenije (noć)

''Postojeće semaforizirano raskrižje predstavlja usko grlo u prometu, te je po uzoru na već izgrađeni rotor (kružni tok) kod ''Mljekare'', koji je donio pozitivne pomake u prometu, predloženo projektiranje sličnog kružnog toka  na ovoj lokaciji. Projektant je obavezan u prvoj fazi uraditi Idejni projekt, a tek nakon prihvaćanja istog od strane investitora, može se raditi Glavni projekt kružnog raskrižja (rotor).

Ovjereni grafički prilog kružnog naselja predstavlja temelj projektantu za izradu idejnog projekta. U obuhvatu projekta riješiti instalacije, oborinske odvodnje, vodovoda i kanalizacije, kao i javne rasvjete, ako je isto potrebno. Projekta dokumentacija mora biti izrađena u skladu s važećim zakonima, te će ista poslužiti za dobivanje potrebnih odobrenja, od strane Grada Mostara'', navedeno je  tada u spomenutoj Odluci.

Kopirati
Drag cursor here to close