Blink

VIDEO | Kad nakon mraka podivlja mostarsko svjetlo

Nitko od sugovornika, koji su bili uključeni u projekt, nije nam znao reći tko je i je li mjerio jačinu svjetlosti i kvalitetu izvedenih radova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 06. 2023. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ulici Brune Bušića u Mostaru podivljala je sijalica javne rasvjete.

'Blinkanje' rasvjete, požalili su nam se građani, prilično je neugodno kako za prolaznike, vozače ali i građane u okolnim stanovima.

Inače, Grad Mostar, nije se oglašavao o problemu s javnom rasvjetom u Ulici kralja Tomislava koja je, kako su pokazala mjerenja, urađena mimo pravila pa je na prometnici prisutan efekat zebre koji ugrožava sudionike u prometu.

Naime, mjerenja koja su za Bljesak.info izvršile renomirane i specijalizirane tvrtke pokazala su kako jačina svjetlosnih tijela nije odgovarajuća ali i da su stupovi manji od onoga što je navedeno u projektu kao i da je njihova udaljenost za oko 15 metara veća od ranije rasvjeta koja je postavljena u tom dijelu grada.

Iako je riječ o rekonstrukciji rasvjete rađene u sklopu projekta IRENE kojeg je financirala Europska unija, čini se kako je sve urađeno ''po naški'' a nitko od sugovornika, koji su bili uključeni u projekt, nije nam znao reći tko je i je li mjerio jačinu svjetlosti i kvalitetu izvedenih radova.

Inače, Grad Mostar najavio je kako će uskoro krenuti rekonstrukcija rasvjete u još 22 ulice stranim novcem. Valja će netko ovog puta mjeriti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close