Dubrovačka ulica

Mostar: Kobni pješački prijelaz dobiva LED rasvjetu

Mostar dobiva još jedan pješački prijelaz s led rasvjetom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 02. 2023. u 11:52 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opasni pješaki prijelaz u Dubrovačkoj ulici u Mostaru bit će osvjetljen LED rasvjetom. Naš fotoreporter radnike je zatekao u postavljanju rasvjete. Riječ je o još jednom pješakom prijelazu u Mostaru koji će biti osvjetljen LED rasvjetom.

Nedavno su nadležne vlasti stavile rasvjetu na prijelaz na mostarskoj Aveniji, a tada su kazali kako se radi o testnoj fazi sigurnosnog sustava za pješake te da se ovakav sustav planira primijeniti i na drugim ''kriznim'' pješačkim prijelazima u najvećem gradu na Neretvi.

No pješački prijelaz nije označen kao u drugim gradovima, a sudeći po komentarima vozača bolje se primijeti prijelaz na Balinovcu, koji je pored bijele ofarban i u žutu boju.

Foto: Bljesak.info / Postavljanje rasvjete

Iako na sam znak pješačkog prijelaza vozači trebaju usporiti i biti oprezniji, na ovom pješakom prijelazu često su zabilježene nesreće.

U cijeloj Dubrovačkoj ulici vozači često prekorače brzinu. Prije nekoliko godina su građani koji gravitiraju ovom naselju čak su organizirali mirno prosvjedno okupljanje da se upozore svi oni roditelji koji šalju djecu u školu, odnosno da se skrene pažnja da se vozila u ovoj ulici kreću velikim brzinama.

Postavljanje rasvjete - Mostar: Kobni pješački prijelaz dobiva led rasvjetu

Foto: Bljesak.info / Postavljanje rasvjete
Kopirati
Drag cursor here to close