Prostori koji pokreću

Mostar: Trimuša dobila rasvjetu

''Ovom investicijom vrijednom više od 70 tisuća britanskih funti, građanke i građani Mostara dobit će jedan bolje osvijetljen i sigurniji prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženje u prirodi'' - izjavila je direktorica projekta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 03. 2023. u 19:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Mostar / Nova rasvjeta na Trimuši

U Gradskoj vijećnici potpisana je dokumentacija o primopredaji radova na rekonstrukciji javne rasvjete u park-šumi Trimuša, u okviru projekta Mostar - Prostori koji pokreću.

Svoje potpise na dokumentaciju, u kojoj se navodi da su radovi provedeni sukladno projektnoj dokumentaciji stavili su gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predstavnica organizacije People in Need koja vodi projekt, direktorica projekta Veronika Jelinkova, te izvođač radova odabran na javnom pozivu, ELKO-MARIĆ d.o.o. Mostar, priopćeno je iz Grada Mostara.

Na Trimuši je u okviru projekta koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izvršena rekonstrukcija 70 rasvjetnih tijela s led-lampama, kako bi park-šuma bila dostupna posjetiteljima i rekreativcima tijekom večernjih sati.

''Ovom investicijom vrijednom više od 70 tisuća britanskih funti, građanke i građani Mostara dobit će jedan bolje osvijetljen i sigurniji prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženje u prirodi'' - izjavila je direktorica projekta Veronika Jelinkova.

Grad Mostar je također poduzeo akcije čišćenja park-šume od smeća i uvođenje novog sadržaja, a neki od projekata revitalizacije obuhvaćaju uređenje dječjeg igrališta, postavljanje klupa s naslonom uz samu šetnicu u park-šumi.

Planirano je uređenje košarkaškog igrališta i urbanog mobilijara, a sve s ciljem kako bi Trimuša dobila novi izgled za dobrobit svih građana Mostara. Ove aktivnosti Grad Mostar realizira uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close