Pomoć

UNDP pomaže centar za ovisnike u Mostaru

UNDP će omogućiti nesmetanu opskrbu terapijom za procijenjenih do 180 pacijenata Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 04. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik u županijskoj skupštini i Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH danas su, u sklopu projekta ''Održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini“, potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti intravenoznih korisnika droga i zamjenske terapije u liječenju ovisnosti o opijatima u HNŽ.

Na temelju potpisanog Sporazuma, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za provedbu projekta za četverogodišnje razdoblje osigurat će 400.000 KM, a UNDP omogućiti nesmetanu opskrbu terapijom za procijenjenih do 180 pacijenata Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

''Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznali su značaj Centra, te sukladno mogućnostima, kontinuirano podupiru njegovo djelovanje. U tom kontekstu, već duži niz godina zajedno s UNDP-om nabavljamo i potrebnu terapiju za liječenje ovisnosti'', kazao je Herceg dodavši i to kako je taj projekt samo dio ukupne uspješne zajedničke suradnje s UNDP-om u različitim oblastima, osobito u obnovi javnih objekata.

U priopćenju Vlade HNŽ-a se navodi kako je današnji susret Herceg iskoristio kako bi zahvalio UNDP-u koji upravlja nabavom zaštitne i laboratorijske opreme za borbu protiv pandemije COVID-19, na isporuci jednog dijela opreme i HNŽ-u, te izrazio očekivanje kako će bolničke i zdravstvene ustanove u Županiji, osobito SKB Mostar u kojoj je smještena COVID bolnica, dobiti značajniji dio pomoći od novog kontingenta koji UNDP stavlja na raspolaganje FBiH u ukupnom iznosu od 12,5 milijuna KM.

Na potpisivanju Sporazuma bili su nazočni i dr. Siniša Skočibušić, ravnatelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar i Božena Bohm Kaltak, voditeljica Regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close