Primorac

U Mostaru se gradi centar za obuku kontrolora

Rekonstrukcija, sanacija, uređenje i proširenje objekta planirano je i u Banja Luci
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 04. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Velika ulaganja u infrastrukturu i modernizaciju tehničkog sustava za upravljanje zračnim prometom planirana su u sva četiri aerodroma u BiH'', rekao je direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) Davorin Primorac dodavši kako je osigurana projektna dokumentacija i da se čeka dozvola za gradnju u Ortiješu kod Mostara, gdje je uprava BHANSA, uključujući i novi suvremeni objekt za potrebe centra za obuku kontrolora zračnog prometa.

"Rekonstrukcija, sanacija, uređenje i proširenje objekta planirano je i u Banja Luci. Tu su planirani pripremni radovi za uvođenje radarske kontrole u Jedinici prilazne i aerodromske kontrole letenja Banja Luka", rekao je Primorac za Večernji list, prenosi Srna.

Naveo je kako strateški plan kapitalnih ulaganja za Sarajevo uključuje projektiranje potpuno novog kontrolnog tornja na novoj lokaciji koju Agencija tek treba da odredi u suradnji sa sarajevskim Aerodromom.

"U Tuzli smo, unatoč pandemiji u 2020., završili sanaciju i modernizaciju kupole kontrolnog tornja, a dalji planovi uključuju sanaciju i modernizaciju pridruženih zgrada kontrolnog tornja, te uređenje meteoparka", Primorac.

Naveo je kako su ova ulaganja logičan razvojni korak nakon preuzimanja kontrole nad zračnim prostorom BiH i da u idućem vremenu  očekuje znatan porast obujma zračnog prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close