Zajednička suradnja

Amerikanci u BHANSA-i: ''Važna nam je vaša podrška za vojne vježbe u BiH''

Istaknuto je da su neposredni kontakti veoma važni za ostvarivanje suradnje, a posebice u situacijama planiranja i održavanja zajedničkih vojnih vježbi Vojske SAD i OS BiH prilikom kojih se koristi zračni prostor BiH.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2023. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BHANSA / Amerikanci u BHANSA-i

Predstavnici vojnog odjela Veleposlanstva SAD u Bosni i Hercegovini na čelu s Lt. Col. Timothy Speace, zamjenikom Vojnog atašea posjetili su Glavni ured BHANSA-e u Mostaru.

Primio ih je direktor BHANSA Davorin Primorac i upoznao s djelatnostima i organizacijom te planovima razvoja BHANSA-e.

Tijekom sastanka razgovaralo se o civilno-vojnoj suradnji u području zrakoplovstva u BiH, organizaciji zračnog prostora BiH, opremi koju BHANSA koristi za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Razgovaralo se i o procedurama vezanim za prelete kroz zračni prostor BiH te polijetanja i slijetanja na međunarodne zračne luke u Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da su neposredni kontakti veoma važni za ostvarivanje suradnje, a posebice u situacijama planiranja i održavanja zajedničkih vojnih vježbi Vojske SAD i OS BiH prilikom kojih se koristi zračni prostor BiH, s obzirom na to da BHANSA po Zakonu o zrakoplovstvu BiH pruža usluge u zračnoj plovidbi za civilni i vojni zračni promet.

Na sastanku je sudjelovao i v.d. direktor Međunarodne zračne luke – aerodroma Mostar Ivan Ljubić koji je predstavnike vojnog odjela Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini upoznao s aktivnostima zračne luke i njezinim kapacitetima.

Kopirati
Drag cursor here to close