Voda nije za piće ;)

Tri na čekanju: Potekla voda iz mostarskih fontana

Planira se otpočeti radove na sanaciji fontana u Parku Zrinjevac, parku Alekse Šantića i fontane kod Doma zdravlja Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 04. 2021. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puštene su u rad aktivne gradske fontane, pohvalila se Služba za komunalne poslove Grada Mostara navodeći kako je 15. travnja putem izvođača radova J.P. Komunalno Mostar, koji je pruža usluge održavanja javnih gradski izljeva i fontana, započela s puštanjem u rad aktivnih gradskih fontana.

Navedeno je i kako se planira otpočeti radove na sanaciji fontana u Parku Zrinjevac, parku Alekse Šantića i fontane kod Doma zdravlja Mostar.

''Sukladno Zakonu o komunalnom redu period u kome rade gradske fontane je programiran  od 15.travnja do 15. listopada tekuće godine, dok o održavanju fontana brinu gradska komunalna poduzeća'', navodi Služba za komunalne poslove Grada Mostara.

Inače, prema službenim podacima na širem gradskom području Grada Mostara nalazi se ukupno 16 fontana od kojih je njih osam u funkciji. Za rekonstrukciju i preuređenje fontana u 2018. godini izdvojen je iznos od 55.000 KM.

Lani je Grad Mostar za rekonstrukciju fontana i javnih izlijeva predvidio 150.000 KM što je za 50.000 KM više nego 2019. godine, dok se 2018. godine za fontane izdvojilo 55.000 KM.

J.P. Komunalno d.o.o. Mostar, planom javnih nabava za 2020. godinu, planirao je izdvojiti 100.000 maraka za nabavu materijala potrebnog za održavanje fontana.

Kopirati
Drag cursor here to close