Doznajemo

Traže se rješenja: Britanci će ''srediti'' Trimušu…

Britansko veleposlanstvo pokrenulo je projekt pod nazivom “Mostar - Spaces to Activate and Rejuvenate (MoSTAR)/Mostar – Javni prostori za aktiviranje i obnovu”.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2022. u 14:56 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutno smo u razgovorima o tome kako projekt može podržati planove za obnovu parka Trimuša, dok istovremeno razvijamo druge ideje koje će unaprijediti kvalitetu života svih građana Mostara'', rečeno je za Bljesak.info iz britanskog veleposlanstva BiH.

Naime, potvrđeno nam je kako je ovo veleposlanstvo nedavno pokrenulo novi projekt pod nazivom “Mostar - Spaces to Activate and Rejuvenate (MoSTAR)/Mostar – Javni prostori za aktiviranje i obnovu”.

''Ovo je uzbudljiv posao koji se radi s lokalnim partnerima, udruženjima građana i gradskom administracijom s ciljem kreiranja zajedničkog prostora za građane diljem grada'', rečeno je.

Istodobno, skupina arhitekata zainteresiranih za podizanje svijesti o neiskorištenim potencijalima Grada, okupila se na poziv mostarskog gradonačelnika Marija Kordića kako bi kroz razmjenu ideja i iskustava predložili idejna rješenja za Mostar.

  / Lokacije mogućih projekata

Iz Ureda gradonačelnika za Bljesak.info rečeno je kako je važna sama promocija struke i dodavanje novih vrijednosti kroz dijalog.

Prvi sastanci su, kako nam je rečeno, rezultirali s nekoliko ideja u kojem pravcu postoji potencijal za revitalizaciju urbanih zelenih površina u Gradu.

''Neke od ideja ćemo prezentirati u sljedećem razdoblju i nadamo se kako će ideje dobiti potporu za izradu projektne dokumentacije i u konačnici realizaciju'', rečeno je iz gradonačelnikova Ureda.

Društvo arhitekata pozvalo je pak sve zainteresirane arhitekte koji žele biti dio tima koji će generirati nove ideje da im se pridruže.

Inače, prema podacima Grada, u Mostaru postoje tri parka - Zrinjevac, Musala i park Alekse šantića, park-šuma na lokalitetu Biskupova glavica-Bijeli Brijeg te drvoredi u 23 ulice od ukupno 190, a prema ovim idejama trebalo bi se urediti šetalište uz rijeku Neretvu, Trimuša i partizansko-spomen groblje te kupalište na Bunici.

Kopirati
Drag cursor here to close