Koridor Vc Mostar Jug–Buna

Mostar: Demineri pronašli četiri neeksplodirana ubojna sredstva

Tijekom izvođenja radova pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojna sredstva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 04. 2021. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH deminerski timovi Federalne uprave civilne iz Mostara, Goražda i Livna završili su deminerski zadatak ''Koridor Vc Mostar Jug - Buna'' na području Grada Mostara, ukupne površine 27.852 m².

Područje ovog zadatka pripada lokalnoj zajednici Hodbina koje je tijekom ratnih događanja bilo između linija konfrontacije, te je zbog sumnje na miniranost izrađen projekt deminiranja metodom tehničkog izviđanja.

Aktivnosti na ovom zadatku otežavala je izuzetno gusta vegetacija karakteristična za ovo područje, ali su radovi, uz maksimalan angažman deminerskog osoblja, završeni u optimalnom roku.

Tijekom izvođenja radova pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojna sredstva.

Nakon završetka radova Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, je sa granicama tehnički izviđene površine upoznala predstavnika Grada Mostara kao krajnjeg korisnika, kao i predstavnika JP Autoceste Federacije BiH na čiji zahtjev je izvršeno deminiranje ovog zadatka.

Federalna uprava civilne zaštite je početkom ožujka 2021. godine započela radove na deminiranju ove lokacije kao prioritenog i značajnog projekta za provođenje daljnjih aktivnosti na izgradnji Autoceste Vc.

Kopirati
Drag cursor here to close